Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 61 van 65 - 645 Resultaten

Bevergeilheuveltje

We kennen allemaal de kreet ‘met natuurlijke smaakstoffen’ op voedingsmiddelen. Je denkt dan niet direct aan stoffen uit bevers. Toch kan dit wel zo zijn, claimt het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde in een tweeluik, waarvan..


Lees verder 19 maart 2013   11 jaar oud
Aanpassing uitstroomgat bij de rijshoutendam en de verzwaring met bigbags

Een niet te onderschatten dynamiek van de zee heerst aan de zuidwestkust van Ameland. Dat is wat de tussenstand van de eerste twee experimentele maatregelen van het project ‘Klimaatbuffer Zuidwest Ameland’ laat zien. In augustus..


Lees verder 13 maart 2013   11 jaar oud
Maasvallei

Dwaalfilm Maasvallei is in Sittard in première gegaan. Dwaalfilm is een beeldenjukebox op internet, met ultrakorte filmpjes over de Maas. Interactief, dus als kijker bepaal je zelf je dwaaltocht langs Koniks en wilgenbossen, door..


Lees verder 10 maart 2013   11 jaar oud
Bombus lapidarius. Steenhommel

Wilde bestuivers leveren een grotere bijdrage aan de voedselproductie dan tot nu toe werd aangenomen. Dit kan worden opgemaakt uit de resultaten van een studie die deze week in het tijdschrift Science verschijnt. Luisa Carvalheiro..


Lees verder 1 maart 2013   11 jaar oud

Het Centrum voor Genetische Bronnen van Wageningen UR heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken de Nederlandse bomen genetisch in kaart gebracht. Dit is de Nederlandse bijdrage aan het eerste FAO-onderzoek naar de..


Lees verder 25 februari 2013   11 jaar oud
TaurOs taurossen oerrund

Eind februari verhuizen drie TaurOs stieren uit het Kempen~Broek naar Spanje. Daar gaan de runderen samen met konikpaarden en wisenten een berggebied in de Noord-Spaanse provincie Asturië begrazen. Hun plek in het Kempen~Broek..


Lees verder 24 februari 2013   11 jaar oud
Driehoeksmossel

Nu er schot komt in de bestrijding van invasieve exoten, neemt ook de controverse over hun 'schadelijkheid' toe. Een recente studie toonde aan dat in het Bodenmeer, waar het barst van de invasieve exoten, de aantallen..


Lees verder 13 februari 2013   11 jaar oud
Blauwalgen in het Zoommeer (rechtsonder) gescheiden van de Oosterschelde (linksboven) door de Oesterdam
Bronvermelding: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Leo Adriaanse
Directe link: https://beeldbank.rws.nl/MediaObject/Details/323810

Planten- en diersoorten, hele populaties of ecosystemen zien zich wereldwijd steeds meer geconfronteerd met een veranderend milieu. Daarom is onderzoek van het aanpassend vermogen van de natuur steeds meer van belang om grip te..


Lees verder 8 februari 2013   11 jaar oud
zeeanemoon

Slecht nieuws voor schadelijke insecten, goed nieuws voor de mens. Onderzoekers van het Laboratorium voor Toxicologie ontdekten dat het gif van de zeeanemoon een insecticide is, straffer dan DDT, én milieuvriendelijk. Bovendien..


Lees verder 7 januari 2013   11 jaar oud
Koniks hengsten Gelderse Poort VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op woensdag 19 december vertrekt een groep van 27 koniks van FREE Nature richting de bergen in Spaans Cantabrië. Hier gaan ze leven in een unieke wildernis met tal van anderen wilde soorten...


Lees verder 19 december 2012   11 jaar oud

Archief