Natuurberichten

Dossier: Bermen

De lengte van alle wegen in Nederland bedraagt ruim 140 duizend kilometer. Dat betekent dat ín Nederland ruim 250 duizend kilometer aan bermen voorkomt. In die bermen komen veel planten- en diersoorten voor. Goed bermbeheer is dus belangrijk voor de biodiversiteit in Nederland. Hieronder alle natuurberichten die over bermen gaan.

Pagina 4 van 19 - 184 Resultaten

Bermen workshop

In mei 2022 kan je meedoen met één van de vier workshops over ecologisch bermbeheer in de provincie Noord-Brabant. In de workshops laten experts van verschillende kennisorganisaties praktijkvoorbeelden zien van verschillende types..


Lees verder 29 april 2022   9 mnd oud
Kluwenhoornbloem

Het miegelt van de witte sterretjes: op schaduwplekken zijn er nog volop vroegelingen, de vogelmuur bloeit rijk en allerlei hoornbloemen doen hun best bestuivers te lokken. Ook de eerste bloeiende kluwenhoornbloem is al op veel..


Lees verder 24 april 2022   9 mnd oud

De Vliegenzwam is gekozen tot paddenstoel van het jaar 2022. De Nederlandse Mycologische Vereniging en KNNV hebben samen met het IVN en Waarneming.nl het initiatief genomen om zoveel mogelijk vindplaatsen van de Vliegenzwam in..


Lees verder 13 april 2022   9 mnd oud
Veldereprijs

Veldereprijs is misschien wel het meest verrassende stoepplantje. Meer dan een toefje rommelig en wat harig lichtgroen spul is het niet. Wie zich bukt om beter te kijken, ziet ineens de hemelsblauwe bloempjes: een kleur die recht..


Lees verder 10 april 2022   9 mnd oud

Zondag 24 april is de Dag van de Paardenbloem, een initiatief van expert Karst Meijer. Juist omdat de paardenbloem zo gewoon is, kijk je er meestal niet goed naar, terwijl er veel aan te ontdekken is. Reuzen of dwergen, open of..


Lees verder 3 april 2022   10 mnd oud
Ecochopper - primair

Meer biodiversiteit in bermen is een actueel onderwerp. Er is gelukkig veel aandacht voor het ecologisch beheer van bermen en groenstroken, maar er zijn zeker ook nog uitdagingen. Hoe voorkomen we grote negatieve impact op..


Lees verder 31 maart 2022   10 mnd oud
Gewone reigersbek

Met het mooie maartse weer van de afgelopen dagen schieten de stoepplantjes op. Massale bloei laat nog op zich wachten, maar de eerste bloemen van reigersbekjes zijn al gezien. Leuk om uw mede-wandelaars op grappige trekjes van..


Lees verder 20 maart 2022   10 mnd oud
bloemberm - primair

Geniet u van bloemrijke bermen in uw omgeving? Vindt u dat het waterschap, de gemeente of een andere beheerder goed bezig is voor vlinders en biodiversiteit? Toon uw waardering en nomineer de beheerder die verantwoordelijk is voor..


Lees verder 14 maart 2022   10 mnd oud
Klimopereprijs

Grappig gevormde blaadjes die lijken op het blad van klimop, en vertederend lichtblauwe bloemen, zo klein dat het alleen oplettende kijkers op zal vallen. Heb je het eenmaal ontdekt, dan zie je klimopereprijs veel. Best gewoon..


Lees verder 13 maart 2022   10 mnd oud
publiek LVD

De jaarlijkse Vlinderdag wordt dit jaar weer live gehouden! Op 5 maart komen honderden liefhebbers van vlinders en libellen naar theater de Junushoff in Wageningen om daar elkaar en de medewerkers van De Vlinderstichting te..


Lees verder 28 februari 2022   11 mnd oud

Archief