Natuurberichten

Dossier: Diersporen

Om te bepalen of bepaalde dieren in een gebied voorkomen kun je letten op sporen van dieren. Pootafdrukken in sneeuw of zand, knaagsporen of uitwerpselen. Onderstaande natuurberichten helpen je bij het herkennen van zeer uiteenlopende diersporen.

Pagina 5 van 6 - 54 Resultaten

Dassenhaar VOOR EENMALIG GEBRUIK

De das staat niet bekend als een dagactief dier, al blijkt uit de camerabeelden van volgdedas.nl dat ze in de middaguren regelmatig even de burcht verlaten. Hoe dan ook, de kans op een live ontmoeting met een das blijft doorgaans..


Lees verder 31 augustus 2015   7 jaar oud
Egel als prooirest das VOOR EENMALIG GEBRUIK

Naar het dieet van dassen is veel onderzoek gedaan. En ook al is de das een alleseter, in de Nederlandse situatie lijken regenwormen een groot deel van het jaar favoriet. Dassen hebben echter een neusje om over te schakelen op..


Lees verder 14 juli 2015   7 jaar oud
Otter

Op 20 mei 2015 is door OBS de Ekkel uit Eelde de nieuwe brug met faunaverbinding aan de Horst tussen Eelde en Peize feestelijk geopend. Bert van Guldener van Prolander: ‘Wederom een mooie stap in het beekdalherstel van het..


Lees verder 22 mei 2015   7 jaar oud
Bever VOOR EENMALIG GEBRUIK

De winter is de beste tijd om beversporen te zoeken. Juist in de winter knagen ze aan struiken en bomen en is makkelijk te onderzoeken waar bevers leven. Ga zelf ook op pad met de gratis Zoekkaart Beversporen en geef je..


Lees verder 8 februari 2015   7 jaar oud
Hazelmuis met hazelnoot - Goedele Verbeylen

Het vroege voorjaar en hoge voedselaanbod zorgen dit jaar voor een zeer goede voorplanting bij de Hazelmuis. Dat voedsel bestaat onder andere uit hazelnoten en kersenpitten, die goed herkenbare vraatsporen opleveren. Veel..


Lees verder 25 augustus 2014   8 jaar oud
Sciurus vulgaris. Eekhoorn

Mensen vinden het altijd leuk om eekhoorns te zien. Ze zijn echter niet in alle gebieden zo eenvoudig waar te nemen. In woonwijken en parken zijn eekhoorns vaak eenvoudig te zien, omdat ze daar aan mensen zijn gewend en zelfs vrij..


Lees verder 21 maart 2014   8 jaar oud
Otter

Op steeds meer plekken in Nederland duiken otters op. En overal waar ze komen laten ze bijzondere sporen achter. Een perfect moment dus om zelf op zoek te gaan naar ottersporen!..


Lees verder 15 maart 2014   8 jaar oud
VOOR EENMALIG GEBRUIK beverknaagspoor

De winterperiode brengt de nieuwe bevervestigingen makkelijk aan het licht. Door het ontbreken van begroeiing zijn de sporen van bevers goed zichtbaar. Vooral de verse knaagsporen in bomen vallen op en die zijn er in deze periode..


Lees verder 9 februari 2013   9 jaar oud
Bever VOOR EENMALIG GEBRUIK

De winter is bij uitstek de tijd om sporen van de bever te zoeken. De bever is een landschapsarchitect die grote invloed heeft op zijn omgeving. Vooral in de winter knagen bevers aan struiken en bomen en zijn deze sporen goed te..


Lees verder 16 december 2012   10 jaar oud
bevervraat Biebosch

In november begint een periode die ideaal is om beversporen te vinden. Door het lager worden van de oevervegetatie en het kaal worden van bomen en struiken vallen bevervraatsporen steeds meer op. In het winterhalfjaar eten bevers..


Lees verder 6 november 2012   10 jaar oud

Archief