Natuurberichten

Dossier: Weersinvloeden

Het weer bepaalt in belangrijke mate wat er wanneer in de natuur gebeurt, welke dieren en planten je tegen kunt komen en in welke aantallen. De weersomstandigheden in de afgelopen maanden en dagen maar ook het weer vandaag, het weer morgen en het weer in de komende dagen bepaalt de groei, voortplanting en uiteindelijk de overlevingskans. Op Nature Today zijn een zeer groot aantal natuurberichten gepubliceerd waar het effect van weersinvloeden op de natuur aan bod komt. Hieronder het overzicht.

Pagina 3 van 44 - 437 Resultaten

Grote keizerlibel

“Als we nu geen actie ondernemen om de impact van klimaatverandering op insecten beter te begrijpen en te verminderen, dan beperken we onze kansen op een duurzame toekomst met gezonde ecosystemen drastisch.” ..


Lees verder 8 november 2022   2 mnd oud
Berk in volle bloei

Mensen met hooikoorts worden regelmatig verrast door het grillige verloop van het hooikoortsseizoen. Dit jaar is tijdens de maanden januari-maart en mei-juli minder zelfzorghooikoortsmedicatie verkocht dan in 2021. Maar in april..


Lees verder 8 november 2022   2 mnd oud

De Nederlandse Mycologische Vereniging organiseert op maandag 7 november een online lezing over brandplekpaddenstoelen. Dit is een uiterst mysterieuze groep paddenstoelen die in grote getale kunnen verschijnen na een..


Lees verder 4 november 2022   3 mnd oud

Na een jaar met ongekende overstromingen in Pakistan, en verwoestingen door hittegolven, bosbranden en tropische stormen in andere delen van de wereld, dringt WWF er aan de vooravond van de VN-Klimaattop in Egypte op aan om..


Lees verder 4 november 2022   3 mnd oud
Klaprooswasplaat

Graslanden zijn bij paddenstoelenliefhebbers zeer in de belangstelling. In Noord-Holland zijn het vooral oude dijken die stelselmatig afgezocht worden op zoek naar paddenstoelen. Veel dijken zijn nog nooit bekeken op het voorkomen..


Lees verder 2 november 2022   3 mnd oud
Klaprooswasplaat

Ze zijn zeldzaam, ze hebben felle glanzende kleuren en fantasieprikkelende namen als puntmutswasplaat of papegaaizwammetje. In het enige wasplatenreservaat dat Nederland rijk is – de Friese Rotstergaaster wallen – zijn in goede..


Lees verder 2 november 2022   3 mnd oud
herfst bos Nederland

Warm herfstweer met kleurige vlinder én herfstkleuren. ..


Lees verder 1 november 2022   3 mnd oud
Verloop van bladverkleuring van twee witte paardenkastanjes achter het Gaia gebouw

De herfstkleuring verloopt ondanks de hoge temperaturen in oktober normaal. Dat blijkt uit een analyse van GrowApp timelapse-video’s. Inmiddels zijn overal de bladeren aan het verkleuren, en door de harde wind en regenbuien valt..


Lees verder 26 oktober 2022   3 mnd oud
koninginnenpage - primair

We kunnen er niet omheen, ons klimaat verandert. En dat is inmiddels ook doorgedrongen bij de beleidsmakers; we zien steeds meer aandacht voor dit probleem. Maar voordat eventuele maatregelen effect hebben zijn we tientallen jaren..


Lees verder 24 oktober 2022   3 mnd oud
In augustus 2021 vernietigden bosbranden duizenden hectares bosgebied in Provence-Alpes-Côte d'Azur in Frankrijk.

Na elke ramp is er veel aandacht voor het redden en verzorgen van dieren. Maar die interesse is allang weer weg tegen de tijd dat de volgende ramp toeslaat. Stel dat we nadenken over het redden van dieren voordat ze worden..


Lees verder 22 oktober 2022   3 mnd oud

Archief