Natuurberichten

Pagina 1120 van 1533 - 15325 Resultaten

Kokmeeuw

Elk jaar wordt in het natuurreservaat Molsbroek (Lokeren) uitgekeken naar de terugkeer van de Kokmeeuwen naar de broedkolonie. Rond 25 februari komen de eerste exemplaren meestal aan en op enkele dagen tijd vormt zich een heuse..


Lees verder 20 maart 2013   11 jaar oud
speenkruid

Vandaag begint officieel de lente, maar wat het weer betreft laat het voorjaar nog even op zich wachten. En als het weer niet opschiet doet de natuur dat ook niet. De ontwikkeling van de voorjaarsplanten ligt bijna twee weken..


Lees verder 20 maart 2013   11 jaar oud
Bevergeilheuveltje

We kennen allemaal de kreet ‘met natuurlijke smaakstoffen’ op voedingsmiddelen. Je denkt dan niet direct aan stoffen uit bevers. Toch kan dit wel zo zijn, claimt het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde in een tweeluik, waarvan..


Lees verder 19 maart 2013   11 jaar oud
vistrap Asper

Migratie is voor vissen, net als voor trekvogels, van essentieel belang. Een vrije doorgang van en naar paai-, opgroei- en overwinteringsgebieden is een must. Ook ‘vluchtwegen’ zijn belangrijk, zodat ze bij tijdelijk ongunstige..


Lees verder 19 maart 2013   11 jaar oud
Eenmalig gebruik, aardhommel

Als we onze landbouwgronden inrichten met veel verschillende soorten gewassen, stijgen de aantallen wilde bijen in die gebieden. Dit schrijft een internationaal team onderzoekers in Ecology Letters van 13 maart...


Lees verder 19 maart 2013   11 jaar oud

Piepklein was het dode zeehondje dat vorige week op het strand van Castricum werd gevonden. Niet alleen het formaat verraadt dat het diertje veel te vroeg is geboren. Ook de lange witte haren laten dat zien. De pups van de gewone..


Lees verder 19 maart 2013   11 jaar oud
Koudwater koraal, Lophelia pertusa,Publiek Domein, National Oceanic and Atmospheric Administration

De relatie tussen een koudwater koraal en een worm is voor beide partners voordelig, concludeert Christina Mueller van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in haar artikel in het tijdschrift PLOS ONE..


Lees verder 18 maart 2013   11 jaar oud
Bruine kiekendief

De Bruine kiekendief is een van de Vlaamse roofvogels die ’s winters ver naar het zuiden wegtrekt. Vanaf half maart komen ze terug uit hun overwinteringsgebied. In 2011 startte het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) een..


Lees verder 18 maart 2013   11 jaar oud

In Nederland zijn vele duizenden mensen als vrijwilliger actief in de natuur. Ze beheren, beschermen of tellen. Vaak is er nog weinig uitwisseling tussen deze vrijwilligers en dat is zonde. Door goede samenwerking kan veel meer..


Lees verder 18 maart 2013   11 jaar oud
Tetrao tetrix. Korhoen. man

Begin april worden korhoenders uit Zweden gehaald om bijgeplaatst te worden in natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. De Zweedse autoriteiten hebben vergunning verleend om in 2013 in totaal 25 korhoenders naar Nederland te halen...


Lees verder 17 maart 2013   11 jaar oud

Archief