Natuurberichten

Pagina 125 van 1532 - 15318 Resultaten

Ewijkse plaat, met een niet meestromende nevengeul

Hoogwaterveiligheid, bevaarbaarheid en natuur kunnen heel goed samengaan in het rivierengebied, maar beleidsregels van Rijkswaterstaat belemmeren dat. Dat is onnodig, slecht voor de natuur en verhindert het realiseren van de..


Lees verder 7 juni 2023   10 mnd oud

Ineens waren ze er weer: Kastanje-inktzwammen. Dit voorjaar kwamen ze wel wat later tevoorschijn dan we gewend waren, maar dat gold voor veel paddenstoelen. Dit jaar troffen we deze soort niet zozeer op houtsnippers maar meer op..


Lees verder 7 juni 2023   10 mnd oud
Reukeloze kamille, boerenwormkruid en grote klit profiteren van de bodemwoeling.

Daar gaat weer een kluit aarde de lucht in. Zand wordt met felle schraapbewegingen in wolken omhoog geslingerd en daalt neer op de rug van de stier. We gaan richting de zomer en de stieren van natuurlijke kuddes gaan als een dolle..


Lees verder 7 juni 2023   10 mnd oud
gestreepte goudspanner

Zoek de gestreepte goudspanner en gekraagde roodstaart heeft tweede nest. ..


Lees verder 7 juni 2023   10 mnd oud
vrijwel uitsluitend inheemse verjonging onder vederesdoorn

In het project LIFE Resilias zoeken we uit voor welke invasieve soorten de ecosysteemaanpak werkt, waarna we de integratie van de betreffende soort uitwerken en demonstreren. De meest recente uitdaging is om te verkennen hoe..


Lees verder 6 juni 2023   10 mnd oud

Dit jaar is de derde editie van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen. Met deze Award wil Vogelbescherming ontwerpen en projecten voor het voetlicht brengen die rekening houden mensen en dieren. Wat is het meest..


Lees verder 6 juni 2023   10 mnd oud
rozenluis, bladluis

Bevolkingsexplosie bij bladluizen en herken het Aziatisch lieveheersbeestje. ..


Lees verder 6 juni 2023   10 mnd oud
Schoolkinderen zoeken waterdiertjes bij het NIOO

Van 5 tot en met 11 juni vinden voor de negende keer de Slootjesdagen plaats. Kinderen nemen samen met IVN Natuureducatie de Nederlandse sloten onder de loep. Het NIOO gaat vervolgens aan de slag met de verzamelde data. Wat in de..


Lees verder 5 juni 2023   10 mnd oud
landkaartje voorjaar - primair

We zijn inmiddels in juni en een gevleugelde term in de vlinderwereld is de junidip. Dat is een periode waarin, na een kleine piek in mei, er even minder vlinders te zien zijn. In de loop van juni komt de tweede generatie van..


Lees verder 5 juni 2023   10 mnd oud
gewone schorpioenvlieg

Ze zien er vervaarlijk en spectaculair uit, die schorpioenvliegen. De kans is groot dat je er wel eens eentje gezien hebt, want ze komen algemeen voor in Nederland. Het zijn echter geen schorpioenen en ook geen vliegen! Wat zijn..


Lees verder 5 juni 2023   10 mnd oud

Archief