Natuurberichten

Pagina 889 van 1533 - 15321 Resultaten

Zeldzame Kleine barsthoeden worden misschien over het hoofd gezien vanwege hun grauwbruine kleur

De verhoging van de zeedijken op deltahoogte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was catastrofaal voor paddenstoelen. Dat er tegenwoordig op deze zeedijken wel degelijk weer interessante paddenstoelen kunnen worden..


Lees verder 25 november 2015   8 jaar oud
Loopkever rimpelpoppenrover

Toen ecoloog Arno Braam en Margreet Zwols in juni een mysterieuze grote groene loopkever fotografeerden op het Infanterie Schietkamp (ISK) Harskamp, konden ze niet vermoeden dat ze een zeer opmerkelijke vondst deden. Het bleek te..


Lees verder 24 november 2015   8 jaar oud
Kleine alk in de vijver van het NIOZ op Texel, 20 november 2015

De minuscule kleine alk is een echte zeevogel. Laat in het najaar worden ze bij stormachtige wind uit het noorden of noordwesten gezien aan de kust, soms in groot aantal. Regelmatig waaien ze naar binnen en duiken ze op in het..


Lees verder 24 november 2015   8 jaar oud
Riffen schelpkokerwormen in de Waddenzee. Tijdens laagwater kenmerken de riffen zich door zanderige bulten en poelen met water

In het middendeel van de Waddenzee, tussen Terschelling en Schiermonnikoog, heeft de Waddenunit grote riffen schelpkokerwormen gevonden. In totaal gaat het om tientallen riffen. Sommige riffen zijn meer dan honderd hectare groot...


Lees verder 23 november 2015   8 jaar oud

Het najaar is de tijd van de vangacties bij de grote grazers van FREE Nature. Dit om twee redenen. Allereerst wordt in de natuurgebieden het aantal dieren teruggebracht naar een niveau dat de populaties grote grazers de winter..


Lees verder 23 november 2015   8 jaar oud
Kansen voor natuur in de stad, voor biodiversiteit en voor mensen

Komende dinsdag, tijdens het vakevent ‘Future Green City’ in Den Bosch, wordt het startsein gegeven van een Greendeal over stedelijke natuur. Doel is minimaal 1000 natuurvriendelijk beheerde hectares erbij in stad en dorp. Goed..


Lees verder 23 november 2015   8 jaar oud
Welriekende schroeforchis.  Spiranathes cernua var. odorata

De afgelopen jaren doken op diverse plekken verschillende uitheemse schroeforchissoorten op. Ook dit jaar werd er melding gedaan van een nieuwe locatie. De WEO roept iedereen op om waarnemingen van deze uitheemse planten te..


Lees verder 22 november 2015   8 jaar oud

In oktober heeft een sportduiker in de Oosterschelde, na jaren van afwezigheid, weer een exemplaar van de spons Suberitus virgultosus aangetroffen. In de Zeeuwse Delta wordt deze spons zeer zelden waargenomen...


Lees verder 22 november 2015   8 jaar oud
bruinvis *uitsnede*

Bruinvissen eten iedere dag circa tien procent van hun eigen gewicht aan vis, en dan vooral grondels, wijting, zandspieringen, haring en sprot. Verhongering is een constant risico voor dit zeezoogdier. Daarnaast zijn verdrinking..


Lees verder 20 november 2015   8 jaar oud
Casmerodius albus. Grote zilverreiger

Eén van de soorten die tegenwoordig nauwlettend wordt gevolgd is de grote zilverreiger. Na de afgelopen recordwinter is het spannend om te zien of er dit winterseizoen weer zoveel witte reigers geteld worden. De beste manier om de..


Lees verder 20 november 2015   8 jaar oud

Archief