Natuurberichten

Uitgever: De Vlinderstichting

De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.

Pagina 12 van 186 - 1857 Resultaten

dagpauwoog - primair

Welke vlinders vliegen er in jouw tuin? Tel mee met de tuinvlindertelling en help tuinvlinders beter in kaart te brengen. Het voorjaar was voor veel vlindersoorten erg mager en we zijn benieuwd hoe de zomergeneraties zullen..


Lees verder 6 juli 2023   1 jaar oud
grasbij - primair

Maar liefst 800 kilometer dijken en 3.000 kilometer bermen heeft Waterschap Hollandse Delta in beheer. Om inzicht te krijgen in de staat van de biodiversiteit van deze infrastructurele elementen hebben De Vlinderstichting en..


Lees verder 5 juli 2023   1 jaar oud
Hoeksche Waard

De Vlinderstichting bestaat veertig jaar en dat vieren we met een vlindervlucht door Nederland. Iedere maand staat een andere provincie centraal en in juli is dat Zuid-Holland. Woensdagmiddag 5 juli zijn we te gast in het Klein..


Lees verder 3 juli 2023   1 jaar oud
veldparelmoervlinder - primair

Kruiden- en faunarijke graslanden vormen een natuurtype binnen het Subsidiestelsel Natuur en Landschap. Vaak zijn dit geen bijzonder soortenrijke graslanden, maar soms wel! In Noord-Brabant heeft de veldparelmoervlinder zich er..


Lees verder 29 juni 2023   1 jaar oud
huidje rivierrombout - primair

De rivierrombout is een vrij zeldzame libellensoort die voorkomt in alle grote rivieren in Nederland. De soort wordt echter niet vaak gezien. Libellenwaarnemers gaan liever kijken op plekken waar veel soorten bij elkaar te vinden..


Lees verder 26 juni 2023   1 jaar oud
iepenpage - primair

We kennen in Nederland vijf soorten die we tot de kleine pages rekenen. De meeste daarvan vliegen vooral nu, in juni en juli. Kleine pages zijn niet altijd gemakkelijk te zien te krijgen. Je moet er echt even naar zoeken en iedere..


Lees verder 22 juni 2023   1 jaar oud
Koraaljuffer

Als je mensen vraagt of ze libellen willen tellen, krijg je vaak de reactie: “Ik vind ze wel heel leuk hoor, maar ik kan ze echt niet uit elkaar houden.” Voor veel mensen is er een drempel om mee te doen. Toch zijn er niet eens zo..


Lees verder 19 juni 2023   1 jaar oud
groot dikkopje - primair

Dit voorjaar was erg slecht wat betreft dagvlinders; er vlogen er veel minder dan in andere jaren. In juni is er vaak een periode waarin er weinig vlinders te zien zijn, de zogenaamde junidip. De voorjaarsvlinders zijn dan..


Lees verder 15 juni 2023   1 jaar oud
Utrechtse Heuvelrug

Op zondag 18 juni organiseert het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met SoortenNL een gesprek met de streek, om met elkaar te verkennen wat er komt kijken bij het behouden en ontwikkelen van dit bijzondere gebied...


Lees verder 13 juni 2023   1 jaar oud
Lantaarntje

Afgelopen weekend vond de derde editie van de libellentelling plaats. In dit weekend werden er 5233 libellen geteld in de Nederlandse tuinen. Met ruim 600 tellers waren er bijna vijf keer zoveel deelnemers als de vorige..


Lees verder 12 juni 2023   1 jaar oud

Archief