Natuurberichten

Uitgever: Stichting ANEMOON

Stichting ANEMOON (ANalyse Educatie en Marien Oecologisch ONderzoek) is een organisatie voor vrijwilligers onderzoek in het mariene milieu.

Pagina 40 van 44 - 440 Resultaten

Oorkwallen explosie  in Grevelingenmeer 2010

Het aantal Oorkwallen in de Zeeuwse delta is momenteel bijzonder groot. Ieder jaar zien we een explosie van Oorkwallen in het voorjaar, maar de huidige hoeveelheden zijn zeer opmerkelijk. Door de snel stijgende watertemperatuur en..


Lees verder 28 april 2010   13 jaar oud
Zeepokkenbroedval

Boven en onder water typeert de lente zich door een onstuimig spektakel van zich voortplantende dieren. Ook de zeepokken doen daar op hun eigen wijze aan mee. De voortplanting van de zeepokken kenmerkt zich door wat we de broedval..


Lees verder 23 april 2010   13 jaar oud
De natuur heeft ook baat bij vulkaanuitbarstingen

De vulkaanuitbarsting op IJsland, die momenteel het wereldnieuws beheerst en reizigers verhindert om per vliegtuig te reizen, heeft een natuurlijke en positieve invloed op de natuur...


Lees verder 16 april 2010   14 jaar oud
Algenbloei in de Oosterschelde

Dit is geen verhaal met prachtige onderwaterfoto’s. Het is de beschrijving van een fascinerend natuurfenomeen dat bijna jaarlijks Nederlandse sportduikers diep in hart en ziel raakt. We noemen het “de algenbloei”. Nu is het weer..


Lees verder 16 april 2010   14 jaar oud
Mannetje Snotolf bewaakt en verzorgt zijn einest

De Snotolf is een fascinerende vissoort die in de winter en het vroege voorjaar onze kust bezoekt om zich hier voort te planten. Op dit moment bewaken overal langs de kust Snotolf mannetjes hun einesten. Op alle favoriete..


Lees verder 10 april 2010   14 jaar oud
Voortplanting Gewone zeester

Het vorige weekeinde zijn de eerste zich voortplantende zeesterren van dit jaar in de Oosterschelde waargenomen. Het is de zoveelste aankondiging van de voortschrijdende lente. De voortplanting van de Gewone zeester is een..


Lees verder 2 april 2010   14 jaar oud
Groene dieseltreinworm met eikapsel in Oosterschelde

In de natuur gebruiken dieren verschillende strategieën om hun nakomelingen op een gunstig moment te produceren. Het vroege voorjaar is voor diverse zeedieren bij uitstek de meest geschikte periode om zich voort te planten. Op dit..


Lees verder 25 maart 2010   14 jaar oud
purperslak populatie

De Purperslak is een tot vijf centimeter grote roofslak die leeft op rotskusten in de getijdenzone tussen de vloed- en eblijn. De dieren voeden zich daar onder meer met mossels en zeepokken. Eind vorige eeuw stierf de Purperslak..


Lees verder 9 maart 2010   14 jaar oud
Eetbare processagarnaal01

Processa garnalen vormen een kleine familie (Processidae) waarvan slechts vier soorten op de Nederlandse kust voorkomen. Het zijn voor onze kust allemaal zeldzame, tot zeer zeldzame soorten. Er is slechts één locatie in de..


Lees verder 13 november 2009   14 jaar oud
Amerikaanse Venusschelp in oosterschelde

De Amerikaanse venusschelp hoort niet thuis op de Nederlandse kust. Toch wordt deze grote exotische schelp steeds vaker op ondiepe plaatsen in de Oosterschelde aangetroffen. Het worden er niet alleen steeds meer maar er worden ook..


Lees verder 3 oktober 2009   14 jaar oud

Archief