Natuurberichten

Uitgever: Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.
Deel deze pagina

Pagina 3 van 81 - 802 Resultaten

Biologische landbouw

Met supermarkt PLUS en cateraar Albron heeft de weidevogelvriendelijke zuivel twee invloedrijke supporters binnengehaald. “We naderen nu echt een kritische drempel”, denkt Piet Spoorenberg van Vogelbescherming Nederland. “Nu..


Lees verder 31 mei 2022   4 mnd oud
Scholeksters Terschelling

Met een grondige analyse van alle plekken waar wadvogels bij hoogwater schuilen, hebben biologen namens Vogelbescherming Nederland gekeken waar de belangrijkste knelpunten zitten. “Dit biedt concrete handvatten om wadvogels meer..


Lees verder 24 mei 2022   4 mnd oud
Grutto met jongen

Heb je deze vogel wel eens in het echt gezien? Het is de grutto en hij is geweldig. Hij is een weidevogel, net als de kievit en de tureluur. Om hun kuikens groot te brengen, hebben weidevogels een weiland nodig vol natuur: met..


Lees verder 17 mei 2022   4 mnd oud

De Europese Commissie heeft een reactie gegeven op het Nationaal Strategisch Plan (NSP) van Nederland. Europa is kritisch op de gebrekkige ambities van en de onduidelijkheden in het Nederlandse plan. Vier natuurorganisaties -..


Lees verder 16 mei 2022   4 mnd oud
Sterna sandvicensis. Grote stern

Hoe prachtig het enige natuurlijke UNESCO Werelderfgoed van Nederland – de Wadden – ook is, toch gaat niet goed met de wadvogels. Voor een groot deel is dat te wijten aan (onbedoelde) verstoring door mensen. Dat kan en moet..


Lees verder 10 mei 2022   4 mnd oud
Eenmalig gebruik

In 2030 wil Breda een ‘stad in een park’ zijn, met voor elke inwoner groen binnen handbereik. Inmiddels is de gemeente zo’n vier jaar onderweg om die ambitie waar te maken. Hoe gaat het met de groene plannen? Stadsecoloog Rombout..


Lees verder 3 mei 2022   5 mnd oud
Paapje

Het paapje! Zo’n vogel waar je gelijk voor valt; maar met nog maar heel weinig broedpaartjes in Nederland. Om te voorkomen dat we ook die nog kwijtraken, gaan we onderzoeken waarom de soort het zo slecht doet. Het mysterie moet..


Lees verder 26 april 2022   5 mnd oud
Zwarte stern

Nesten van zwarte sterns worden regelmatig door marters en vossen leeggegeten. Vogelbescherming heeft daarom in 2020 en in 2021 een proef uitgevoerd met het plaatsen van drijvende schermen om de nesten van zwarte sterns te..


Lees verder 19 april 2022   5 mnd oud
Groen dak

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug en de stemmen zijn geteld. Dit is het moment om de nieuwgekozen gemeenteraden en straks de nieuwe colleges ervan te overtuigen dat ze goed moeten zorgen voor de natuur in hun en uw..


Lees verder 11 april 2022   5 mnd oud
Strandplevier

Een frisse neus halen, met de hond een lekkere wandeling maken, buiten sporten, mooie natuurfoto’s maken, vogels kijken, gewoon even de benen strekken, of tot rust komen; we gaan met z’n allen graag naar buiten. Maar de..


Lees verder 5 april 2022   6 mnd oud

Archief