Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 3 van 23 - 221 Resultaten

Sargassum influx

De bevindingen van een experiment uitgevoerd door STINAPA in het kader van een gezamenlijk project met WWF Mexico tonen aan dat grond verbeterd met sargassum hogere arseen- en cadmiumwaardes heeft. Arseen en cadmium zijn zware..


Lees verder 15 juni 2022   3 mnd oud

Wie wel eens in een regenwoud geweest is, weet het: overal hoor je geluid. Zingende vogels, tjirpende insecten, een miereneter die over de grond scharrelt, een luiaard die op zijn gemak door de boom beweegt. Onderzoekers ontdekten..


Lees verder 10 juni 2022   3 mnd oud

De Irrawaddydolfijn is één van de meest bijzondere dieren van Zuidoost-Azië. Maar deze vreemd uitziende dolfijn, met zijn karakteristieke bolle kop, wordt helaas met uitsterven bedreigd. Visserij, vervuiling en toenemende..


Lees verder 4 juni 2022   4 mnd oud
3 juni WWF

Natuurlijke oplossingen kunnen de intensiteit van klimaat- en weergerelateerde gevaren met 26 procent verminderen. Dat toont een nieuw rapport van het Internationale Rode Kruis en WWF aan. Het onderzoek laat zien hoe de kracht van..


Lees verder 3 juni 2022   4 mnd oud

De Europese Commissie heeft een reactie gegeven op het Nationaal Strategisch Plan (NSP) van Nederland. Europa is kritisch op de gebrekkige ambities van en de onduidelijkheden in het Nederlandse plan. Vier natuurorganisaties -..


Lees verder 16 mei 2022   4 mnd oud

Vier zwarte neushoornstieren zijn vanuit twee reservaten in noordelijk Kwa-Zulu Natal in Zuid-Afrika verhuisd naar een nieuw leefgebied. De translocatie liep op rolletjes en was de zoveelste verhuizing mogelijk gemaakt door het..


Lees verder 15 mei 2022   4 mnd oud

In de eerste vier maanden van 2022 nam de ontbossing in de Braziliaanse Amazone toe met bijna 70 procent. In april was er zelfs een toename van 75 procent (!), in die maand werd 1.102 vierkante kilometer regenwoud vernietigd. Dat..


Lees verder 13 mei 2022   4 mnd oud
Sarawakdolfijn / dolfijn van Fraser

Het walvis- en dolfijnonderzoeksprogramma Ti Whale An Nou is op 25 maart 2022 van start gegaan. Het programma staat in het teken van het in kaart brengen van de diversiteit, de migratie en het aantal walvissen en dolfijnen in het..


Lees verder 15 april 2022   5 mnd oud

Een blauwe lucht, een stralende zon, en een thermometer die 35 graden aangeeft. Iedereen in Nederland zoekt verkoeling en zucht onder de hitte. En dan is het pas maart! Het klinkt surrealistisch, maar dit is precies wat er in het..


Lees verder 8 april 2022   5 mnd oud
Mangrovebossen

De huidige investeringen in klimaatvernietigende activiteiten moeten zo snel mogelijk worden gestopt en dat geld moet aan oplossingen worden besteed die de CO2-uitstoot verminderen. We kunnen de veertig procent..


Lees verder 6 april 2022   6 mnd oud

Archief