Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 3 van 31 - 310 Resultaten

Op de uitkijk voor walvissen en dolfijnen, met de camera in de hand

De Caribbean Cetacean Society (CCS) kijkt met tevredenheid terug op de eerste Ti Whale An Nou-expeditie op de ABC-eilanden. In oktober deed de CCS wetenschappelijk onderzoek naar de diversiteit, verspreiding en bewegingspatronen..


Lees verder 24 november 2023   5 mnd oud
zwart neushoorn

Het Black Rhino Range Expansion Project van WWF en partners in Zuid-Afrika voltooide onlangs met succes de translocatie van twintig zwarte neushoorns naar een nieuw leefgebied. Daaronder bevond zich de 250e neushoorn die binnen..


Lees verder 18 november 2023   6 mnd oud
Mangroven

"Een gratis oplossing voor het klimaatprobleem graag", stond woensdag 8 november groot op de voorpagina van de Volkskrant. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlanders weliswaar stevig beleid..


Lees verder 17 november 2023   6 mnd oud

Onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) wijst uit dat er op Bonaire potentie is om Nature-based Solutions (natuurlijke oplossingen) te gebruiken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Naar verwachting gaat er vaker..


Lees verder 10 november 2023   6 mnd oud
Rivieren recreatie brug bij Nijmegen

Met de lancering van het 'Manifest Ruimte voor Levende Rivieren' doet een coalitie van 13 partijen waaronder de ANWB, het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL), De Jonge Klimaatbeweging, Scouting Nederland en Natuurmonumenten een dringende..


Lees verder 3 november 2023   6 mnd oud
Rivierdolfijnen in de Amazone

Na tientallen jaren van schijnbaar onomkeerbare achteruitgang van het aantal rivierdolfijnen wereldwijd, hebben elf Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen op 24 oktober in Bogotá (Colombia) een historische overeenkomst ondertekend..


Lees verder 31 oktober 2023   6 mnd oud
Bosolifanten

Donderdag begon in de Republiek Congo een topconferentie over de drie grootste regenwoudgebieden op aarde: de Amazone, het Congobekken en Zuidoost-Azië. WWF spoort de regeringen van landen met tropische regenwouden aan om een..


Lees verder 29 oktober 2023   6 mnd oud
Gekapt bos, ontbossing Amazone

WWF-NL gaat illegale ontbossing tegen met de ontwikkeling van Forest Foresight. Dit intelligente systeem voorspelt met big data, waaronder satellietbeelden, houtkap in tropische bossen waarop overheden en lokale organisaties op..


Lees verder 28 oktober 2023   6 mnd oud
Vlinder op bloem

Van 30 oktober tot en met 5 november is de derde editie van de Nationale Klimaatweek. Het doel van deze week is om zoveel mogelijk Nederlanders te inspireren om zich in te zetten voor het klimaat en WWF doet natuurlijk mee. Om de..


Lees verder 27 oktober 2023   6 mnd oud
Combine oogstmachine

Ik zit in de cabine van een ‘combine’-oogstmachine. De machine scheidt als een razende tarwekorrels en bonen van de planten, spuugt de plantresten uit op het land waar ze kunnen drogen tot stro en lost de tarwe en bonen bij een..


Lees verder 20 oktober 2023   6 mnd oud

Archief