Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 3 van 17 - 168 Resultaten

De drie maanden durende walvis- en dolfijnonderzoeksexpeditie Ti Whale An Nou is 15 mei 2021 van start gegaan. De expeditie staat in het teken van het in kaart brengen van de aantallen walvissen, met name potvissen, en de routes..


Lees verder 30 juni 2021   3 mnd oud
Texelse strand

Zaterdag 26 juni is de Dag van het Wad. En als je als toerist onze Wadden bezoekt, dan krijg je al snel dat fijne eilandgevoel. Heerlijk los zijn van de dagelijkse beslommeringen en genieten van de mooie zee, de prachtige, brede..


Lees verder 25 juni 2021   4 mnd oud
cleanup samen met WWF

Daan Strang en Steef de Ruijter ploggen deze zomer de hele Nederlandse kust af! Ploggen is een combinatie van actief bezig zijn (joggen, hardlopen, wandelen) en daarbij (plastic)afval opruimen. Zij doen dit tijdens hun zomer beach..


Lees verder 18 juni 2021   4 mnd oud
Blauwe vinvis gedood door aanvaring

Scheepvaart is de afgelopen twintig jaar met driehonderd procent toegenomen en vormt wereldwijd een ernstige bedreiging voor walvissen, dolfijnen en bruinvissen. Op 8 juni, Wereld Oceanen Dag, publiceerde WWF twee rapporten die..


Lees verder 11 juni 2021   4 mnd oud

Op nog geen twintig kilometer boven Schiermonnikoog dreigt een uniek en net hersteld schelpdierrif te verdwijnen door aardgaswinning. Mijnbouwbedrijf ONE-Dyas is van plan pal naast het rif en midden op unieke stenenriffen een..


Lees verder 4 juni 2021   4 mnd oud
Schelpdierrif

Het oesterrif in de Voordelta is met ingang van 2 juni 2021 tijdelijk beschermd tegen bevissing door een wijziging van de Uitvoeringsregeling visserij. Sinds de ontdekking van het rif in 2016 hebben het Wereld Natuur Fonds en ARK..


Lees verder 3 juni 2021   4 mnd oud
Eerste uitzetting van zeldzame elften in Nederland.

In de Waal bij Nijmegen zijn op 1 juni voor het eerst in Nederland elften uitgezet. De zeldzame trekvissen werden te water gelaten door burgemeester Hubert Bruls en Donné Slangen van het ministerie van Landbouw, Natuur en..


Lees verder 1 juni 2021   4 mnd oud

Overdracht van ziekten van dieren op mensen wordt gezien als het grootste risico voor toekomstige pandemieën, blijkt uit nieuw onderzoek van WWF. Bijna dertig procent van de ondervraagden zegt minder wilde dieren te zijn gaan eten..


Lees verder 29 mei 2021   4 mnd oud
Donature tag lead

Met hulp van WWF ontwikkelde de plastic recycling startup, NOBO, een sleutelhanger van gerecycled plastic. Zij deden dit speciaal voor de Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB). Deze ‘Donature Tag’ is gemaakt van 100 procent..


Lees verder 28 mei 2021   4 mnd oud
Patrijs in het veld

Bijna twee jaar nadat onze hoogste bestuursrechter concludeerde dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet aan het Europese recht voldeed, sommeren Greenpeace en andere organisaties de Nederlandse Staat om het stikstofprobleem..


Lees verder 25 mei 2021   5 mnd oud

Archief