Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 3 van 27 - 261 Resultaten

Kampina - primair

In een nieuwe conceptrapportage over doelwijziging voor Natura 2000-gebieden wordt door de overheid wederom gezocht naar mogelijkheden om de ambities voor natuurbehoud te minimaliseren, precies wat er in de afgelopen decennia is..


Lees verder 16 januari 2023   4 mnd oud
Bosbranden in de Amazone

Ieder jaar worden natuurgebieden in Zuid-Amerika getroffen door grootschalige en verwoestende bosbranden. Samen met partnerorganisaties trainde WWF-Brazilië ruim 450 vrijwilligers en werden 70 brandbrigades opgezet in de Pantanal,..


Lees verder 14 januari 2023   4 mnd oud

In 2022 zijn er zes gezamenlijke wetenschappelijke expedities gehouden in het kader van het onderzoeksprogramma Ti Whale An Nou. Dat betekent 'Onze eigen kleine walvissen' in een mix van Engels- en Frans-Carïbisch Creools. Binnen..


Lees verder 4 januari 2023   4 mnd oud

De Mongoolse saiga-antilope is een ernstig bedreigde diersoort, die alleen in Mongolië voorkomt. Elk jaar nemen natuurbeschermers van het Saiga Netwerk van bezorgde burgers en WWF-Mongolië de immense taak op zich om de Mongoolse..


Lees verder 28 december 2022   5 mnd oud

Op de VN-Biodiversiteitsconferentie in Montreal is een historisch akkoord bereikt om het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen en om te buigen in herstel. In 2030 moet de neergaande lijn zijn gestopt en dertig procent..


Lees verder 23 december 2022   5 mnd oud
Tijger in Bhutan WWF UK

De Amerikaanse Senaat keurde vorige week een wet goed die zal helpen voorkomen dat tijgers die nu in gevangenschap leven, in de illegale handel terechtkomen. Door deze wet wordt het moeilijker om producten van tijgers in..


Lees verder 16 december 2022   5 mnd oud
Bos

Producten die verband houden met ontbossing worden niet meer toegelaten op de Europese markt. Onlangs werden de onderhandelingen over de wet over ontbossing afgerond en werd een historisch akkoord bereikt! Dit resultaat is een..


Lees verder 11 december 2022   5 mnd oud

Deze week is de VN-conferentie over biodiversiteit COP15 begonnen. Het is een niet te missen kans om het almaar snellere verlies van biodiversiteit en de groeiende voedselonzekerheid aan te pakken. Er moet een ambitieuze,..


Lees verder 9 december 2022   5 mnd oud
Irrawaddy dolfijn

Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over Ramsar. "Heb je ooit van Ramsar gehoord? Het is een stad in Iran, aan de Kaspische zee, maar het is ook de naam van een van de oudste internationale..


Lees verder 3 december 2022   5 mnd oud
Mobiele telefoons

De vraag naar mineralen voor de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen en batterijopslag, kan met maar liefst 58 procent worden verminderd. Dat is mogelijk door innovatie in hernieuwbare technologie en..


Lees verder 2 december 2022   5 mnd oud

Archief