Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 4 van 23 - 221 Resultaten

Manenwolf

Natuurvernietiging heeft een enorme impact op de biodiversiteit in de Amazone en de Cerrado. Veel diersoorten verloren al tussen de 25 en 65 procent van hun oorspronkelijke verspreidingsgebied. Dit blijkt uit onderzoek van WWF..


Lees verder 3 april 2022   6 mnd oud
Groep jonge wilde hengsten

Pathé, Wereld Natuur Fonds en M&N Media Group slaan de handen ineen en presenteren in april de eerste editie van de Nature on Tour-maand met zes bijzondere, nooit eerder vertoonde natuurfilms. Van Antarctica tot Peru tot de nog..


Lees verder 28 maart 2022   6 mnd oud

Het is het grootste overgebleven regenwoud ter wereld. Je vindt er eeuwenoude bomen, heldere rivieren, dieren als de jaguar en honderden inheemse gemeenschappen. De Amazone is ook onmisbaar voor ons. Er ligt namelijk een enorme..


Lees verder 25 maart 2022   6 mnd oud
Jaguars

Ga d'r maar aan staan: jaguars tellen in een dichte jungle groter dan de provincie Gelderland. Meer dan 200 cameravallen spotten zo'n 90 jaguars in het gebied rond de wereldberoemde Iguaçu-watervallen. Bij de vorige telling..


Lees verder 16 maart 2022   6 mnd oud
Reuzenotter met plastic fles

We zien het helaas maar al te vaak: beelden van vogels met magen vol plastic en walvissen die gestrand zijn met kilo's plastic in of aan hun lijf. De plasticcrisis is enorm en neemt nog steeds toe. De Nederlandse consument heeft..


Lees verder 27 februari 2022   7 mnd oud
Ontbossing

Onlangs sprak de Tweede Kamer over het Europese wetsvoorstel om de import van producten uit ontboste gebieden aan banden te leggen. Deze wet zorgt ervoor dat er geen hout, palmolie, soja, rundvlees, koffie en cacao meer op de..


Lees verder 25 februari 2022   7 mnd oud
Bultrug

'21 maart 2018 werp ik voor het eerst een blik op het prachtige zeelandschap van Antarctica. Voor mij voltrekt zich een magisch beeld: onder een rozegele lucht verschijnen fonteinen van tientallen ademende walvissen tot aan de..


Lees verder 21 februari 2022   7 mnd oud
Bultrug

Een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds en partners geeft een unieke kijk op walvismigratie. Niet eerder zijn walvisroutes zo compleet in kaart gebracht. Er is daarbij gebruikgemaakt van gegevens van 845 gezenderde..


Lees verder 18 februari 2022   7 mnd oud
Plastic bag with a crab inside in the ocean

De verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als er nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug..


Lees verder 11 februari 2022   7 mnd oud
Europese Atlantische steur

Er wordt hard gewerkt aan de terugkeer van de zeldzame Europese steur in Nederland. De levenscyclus van deze markante en imposante trekvis is nu in beeld gebracht. Deze levensloop laat zien hoe steuren per levensfase en gedurende..


Lees verder 9 februari 2022   7 mnd oud

Archief