Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 4 van 32 - 313 Resultaten

Gekapt bos, ontbossing Amazone

WWF-NL gaat illegale ontbossing tegen met de ontwikkeling van Forest Foresight. Dit intelligente systeem voorspelt met big data, waaronder satellietbeelden, houtkap in tropische bossen waarop overheden en lokale organisaties op..


Lees verder 28 oktober 2023   7 mnd oud
Vlinder op bloem

Van 30 oktober tot en met 5 november is de derde editie van de Nationale Klimaatweek. Het doel van deze week is om zoveel mogelijk Nederlanders te inspireren om zich in te zetten voor het klimaat en WWF doet natuurlijk mee. Om de..


Lees verder 27 oktober 2023   7 mnd oud
Combine oogstmachine

Ik zit in de cabine van een ‘combine’-oogstmachine. De machine scheidt als een razende tarwekorrels en bonen van de planten, spuugt de plantresten uit op het land waar ze kunnen drogen tot stro en lost de tarwe en bonen bij een..


Lees verder 20 oktober 2023   7 mnd oud
Millingerwaard

Als we in Nederland kunnen laten zien dat we met meer natuur de gevolgen van klimaatverandering kunnen opvangen, is dat een enorm voorbeeld voor de rest van de wereld. Hopelijk heeft een nieuw kabinet de moed en het lef om van..


Lees verder 16 oktober 2023   7 mnd oud
Geuldal tijdens overstroming

Het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg staat komende november volledig in het teken van Natuurkracht. Dit nieuwe fonds en innovatieprogramma voor natuurlijke waterveiligheidsoplossingen komt tot leven met meer dan twintig..


Lees verder 9 oktober 2023   7 mnd oud
Steurtjes uitzetten, twee mensen op kade

Goed nieuws! De terugkeer van de majestueuze steur in onze rivieren is weer een stapje dichterbij. In augustus werden 45 gezenderde jonge Europese steuren losgelaten in de Biesbosch. Ze vormen de tweede lichting van dit jaar. In..


Lees verder 29 september 2023   8 mnd oud
sneeuwpanterwelpje lead gespiegeld

Voor de tweede keer vond in Bhutan een nationale sneeuwluipaardentelling plaats. Uit de data blijkt dat er 134 sneeuwluipaarden leven in het land, tegen 96 bij de eerste telling in 2016. Een toename van bijna 40 procent! Het..


Lees verder 22 september 2023   8 mnd oud
Vis in drooggevallen beek

Het Wereld Natuur Fonds presenteert het rapport ‘Water for Nature, water for life’ over de waterschaarstecrisis waarmee Europa wordt geconfronteerd. Het onderzoek en het daaruit voortkomende rapport toont aan dat deze schaarste..


Lees verder 8 september 2023   8 mnd oud
Savanneolifanten in het water

In Livingstone, Zambia zijn vandaag de resultaten bekend gemaakt van de KAZA Elephant Survey, een telling van de olifanten in ’s werelds grootste natuurgebied: Kavango-Zambezi (KAZA). Tijdens deze survey is systematisch het aantal..


Lees verder 1 september 2023   8 mnd oud
Luchtfoto van de Millingerwaard, Nederland

Het is heel gek eigenlijk dat er in Nederland sprake kan zijn van watertekort, in een land waar het op jaarbasis meer regent dan dat er verdampt en waar altijd rivierwater binnenstroomt. En dat is altijd meer dan 600 kuub per..


Lees verder 18 augustus 2023   9 mnd oud

Archief