Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 4 van 27 - 261 Resultaten

Overstroming

Tijdens de klimaattop COP27, die zondagochtend eindigde, werd een hoognodige stap gezet in de richting van een schadefonds. Helaas werd geen overeenstemming bereikt over maatregelen om de uitstoot verder te verminderen. Hierdoor..


Lees verder 25 november 2022   6 mnd oud
Toekomstvisie Rijn Maasmonding

Kun jij je een meer natuurlijke en leefbare Rijn-Maasmonding voorstellen? WWF en ARK Natuurontwikkeling schetsen een toekomstperspectief met een aantrekkelijk, veilig én natuurlijk landschap. ..


Lees verder 21 november 2022   6 mnd oud
Geul

De klimaattop in Egypte is bijna afgelopen. De urgentie is groot. Klimaatverandering zorgt op steeds grotere schaal voor rampen die een enorme impact hebben op de levens van mens en dier. Maar er is hoop. De natuur biedt..


Lees verder 18 november 2022   6 mnd oud

Wereldwijd dreigen koraalriffen te verdwijnen. Er zijn verschillende oplossingen nodig om koraalriffen gezond te houden. Het is interessant om te onderzoeken welke rol vissen kunnen spelen bij het in stand houden of verbeteren van..


Lees verder 11 november 2022   6 mnd oud

Na een jaar met ongekende overstromingen in Pakistan, en verwoestingen door hittegolven, bosbranden en tropische stormen in andere delen van de wereld, dringt WWF er aan de vooravond van de VN-Klimaattop in Egypte op aan om..


Lees verder 4 november 2022   6 mnd oud
stedelijk groen - primair

De natuur is ernstig aangetast en staat onder zware druk. Het is daarom goed nieuws dat de Europese Commissie in juni een baanbrekend wetsvoorstel voor natuurherstel heeft gepresenteerd. De Nederlandse regering en de Tweede Kamer..


Lees verder 31 oktober 2022   6 mnd oud
Irrawaddy dolfijn

Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over een intensieve week. Bescherming van Aziatische rivierdolfijnen is een grote uitdaging. Natuurbeschermers kunnen het niet alleen, maar wil de overheid..


Lees verder 28 oktober 2022   7 mnd oud

De afgelopen twee jaar heeft de Caribbean Cetacean Society met steun van het Wereld Natuur Fonds, de Dutch Caribbean Nature Alliance en andere partners onderzoek gedaan naar walvisachtigen – walvissen en dolfijnen – in de Kleine..


Lees verder 25 oktober 2022   7 mnd oud
Sojaveld, Cerrado, Brazillië

Bosbranden, stikstofcrisis, vluchtelingen, smeltende ijskappen, hongersnoden. In het woud van slecht nieuws, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ook omdat alles met elkaar samenhangt en het daardoor moeilijker lijkt alle..


Lees verder 23 oktober 2022   7 mnd oud
Gorilla

Volgens het Living Planet Report (LPR) 2022 van het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de populatiegrootte van in het wild levende dieren – zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen – sinds 1970 gemiddeld met 69 procent..


Lees verder 13 oktober 2022   7 mnd oud

Archief