Natuurberichten
Categorie: Insecten
Pagina 15 van 142 - 1416 Resultaten

Het vliegend hert kwam in Nijmegen toevallig op zijn pad, letterlijk. Dat maakte indruk. Daarop besloot beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen links en rechts eens wat navraag te doen. Hoe een eenmalige ontmoeting leidde tot..

Door de recordwarme februari en de zeer warme maart tot nu toe verwachten we dat rond deze tijd de eerste zomereiken hun bladeren ontplooien. Dat zou recordvroeg zijn. De piek van de bladontplooiing zou dan al rond 7 april zijn...

Honderden vrijwilligers vingen vorig jaar weer waterdiertjes in allerlei wateren en keken of er volwassen echte libellen en waterjuffers rondvlogen. Volwassen waterjuffers werden vaker gezien bij wateren waarin hun larven leven..

Op zaterdag 6 april vindt de Landelijke Insectendag plaats in Boskoop. De dag is bedoeld voor iedereen die gefascineerd is door de diversiteit aan insecten en andere kleine beestjes. Er is een gevarieerd programma met diverse..

Kinderen op bezoek in een botanische tuin hebben meestal een korte verlanglijst: ze willen de vleesetende planten zien. Die hanteren verschillende vangtechnieken: er zijn bekers, aanzuigers, klevers en klapvallen. Eén vleesetertje..

Dit jaar is de Nationale Bijentelling voor het eerst verlengd tot een tiendaagse telling. Tussen 15 en 24 april kan iedereen meedoen door een halfuurtje wilde bijen te tellen. Dat kan overal: in je tuin, op je balkon of op ieder..

Door een tekort aan gegevens weten we weinig over de wilde bijen in Europa. BeeFall verzamelt daarom ecologische gegevens om de verspreiding, variatie, trends en interacties van bijen in kaart te brengen. Zo kunnen..

Februari was recordwarm. Door de hoge temperaturen zijn ook teken actief geworden. Van de mensen die wekelijks via Tekenradar.nl doorgeven of ze een tekenbeet hebben opgelopen, liep 2 tot 3 procent een tekenbeet op. Er zijn ook al..

De zeer zeldzame zwarte sachembij leeft in Nederland alleen in natuur- en recreatiegebied Kwintelooijen te Rhenen (Utrecht) en in enkele gebieden in Limburg en Noord-Brabant. De populatie in het zuiden lijkt het goed vol te..

Om erachter te komen of voedselbeschikbaarheid een knelpunt is bij de afname van de wulp in Nederland, zijn in Drentse opgroeigebieden insecten gemonitord en gezenderde wulpenkuikens gevolgd. Natuurlijke graslanden bleken het..