Natuurberichten
Categorie: Insecten
Pagina 18 van 144 - 1432 Resultaten
In 2021 is de omgeving Leersum getroffen door een valwind. In het gebied Breeveen is over een oppervlakte van ruim 35 hectare een groot deel van het bos omgewaaid. Dit gebied is nu Stormreservaat en er is een start gemaakt met de..

Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en wil je meer weten over de natuur? Doe dan mee met de gratis Kennisspecial ‘Soorten herkennen en beschermen’ en ontdek welke planten- en diersoorten in Nederland voorkomen, waar je ze kan..
Sinds 2018 meten onderzoekers van Wageningen University & Research bijen en bloemen in het Geuldal in Zuid-Limburg om te begrijpen hoe de leefomgeving voor bijen kan worden verbeterd. De studie laat zien dat de afgelopen vijf jaar..

Wat is jouw favoriete insect? Je kan het vanaf nu nomineren voor de titel ‘Insect van het jaar’. Uit alle nominaties worden vijf bijzondere inheemse insecten gekozen die (nog) weinig bekend zijn. Deze insecten, elk..

Het is zo’n beestje dat bijenkenners wel van naam kennen, maar dat bijna niemand in het echt gezien heeft: de duinmaskerbij. Een zeldzaam bijtje, waarvan 80 procent van de Nederlandse vindplaatsen in Noord-Holland ligt. Dit bracht..

De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen kiest elk jaar een gezamenlijk thema. Voor 2024 is dat 'Plant & insect'. Door de grote variatie aan bloeiende planten vliegt en kruipt er in botanische tuinen van alles rond. Maak uw..

Nog pas elf jaar geleden verscheen er een atlas van de Nederlandse wilde bijen, waar ook de hommels bij horen. Door het beschikbaar komen van een grote hoeveelheid recente en historische verspreidingsgegevens was het nu alweer..
Onderzoekers van onder meer de UvA hebben ontdekt welke genen betrokken zijn bij de aanmaak van seksuele signaalstoffen van nachtvlinders. Niet alleen via het samenstellen van chemische stofjes worden feromonen gemaakt, ook via de..

140.000! Als je alle leesmomenten van zoogdierberichten op Nature Today bij elkaar optelt, kom je op dit enorme aantal. Dat is prachtig nieuws. Het meest gelezen bericht gaat over de bijzondere vondst van de ingekorven vleermuis..

Door de veel te warme herfst en winter verbruiken insecten die in winterrust zitten heel veel meer energie waardoor ze meer risico lopen om te sterven gedurende de rustperiode of extra verzwakt uit de winter te komen. Het is ook..