Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 32 van 142 - 1417 Resultaten

Het aantal populaties van de zadelsprinkhaan is de afgelopen decennia sterk teruggelopen en verschillende van de resterende populaties staan op uitsterven. De oorzaak voor de achteruitgang van deze soort is slecht bekend...


Lees verder 6 juni 2022   2 jaar oud
Stierenkuil in de Gelderse Poort

In een mini-reeks bijdragen over natuurlijke begrazing hijst ARK Natuurontwikkeling zo nu en dan graag een onbekende (maar o-zo-wonderbaarlijke) soort op het podium. Via natuurlijke begrazing wordt een haast eindeloze reeks dier-..


Lees verder 5 juni 2022   2 jaar oud
Groen dak in hofje lead

De meeste groene daken zijn bedekt met sedum. De verschillende soorten vetkruid bloeien vooral in juni en juli en daarbuiten weinig tot niet. Hierdoor hebben de daken een beperkte waarde voor bijen, zweefvliegen en andere..


Lees verder 4 juni 2022   2 jaar oud

Een bronstige stier gooit met zijn kop zand in de lucht. De stofwolk die hierbij ontstaat is bedoeld om indruk te maken op andere stieren. Dat is belangrijk, want alleen de sterkste stier krijgt de beste koe. Zeldzame..


Lees verder 28 mei 2022   2 jaar oud
Bosmier

Hoe kunnen bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en burgers de ruimte slim gebruiken, zodat natuurlijke bodemfuncties ten volle worden benut? Hierover gaan we op 31 mei tijdens de Bodemdag 2022 met elkaar in gesprek...


Lees verder 26 mei 2022   2 jaar oud
Phyllopertha horticola, rozenkever  on Aegopodium podagraria

Welke soorten zijn het minst bekend in Nederland? Meer dan drieduizend Nederlanders hielpen op Biodiversiteitsdag mee bij het beantwoorden van die vraag, door mee te doen aan de challenge ‘Ontdek de natuur in je buurt’ van..


Lees verder 24 mei 2022   2 jaar oud
Het eerste bijenlandschap in Zuid-Holland is gerealiseerd rondom de hooischuur op het Heineken terrein in Zoeterwoude

Het is inmiddels algemeen bekend dat het niet goed gaat met wilde bijen en andere bestuivers, met als risico het (lokaal) uitsterven van soorten en het verslechteren van de bestuiving van bloemen en voedselgewassen. De vandaag..


Lees verder 24 mei 2022   2 jaar oud
Vliegend hert man in biotoop

Ieder jaar komen er meer waarnemingen van het vliegend hert binnen. Het verspreidingsbeeld lijkt zich voorzichtig aan steeds iets verder uit te breiden in de buurt van bekende plekken. Zou Neerlands grootste kever dan eindelijk in..


Lees verder 23 mei 2022   2 jaar oud
Teek op bloem, voor eenmalig gebruik

Jaarlijks worden naar schatting vijfhonderdduizend tekenbeten opgelopen in de tuin, ook midden in de stad. Uit een analyse van tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl blijkt dat vanuit elke gemeente meldingen uit de tuin komen. Om..


Lees verder 23 mei 2022   2 jaar oud
Verschillende wilde grassen en kruiden langs de weg.

Morgen is het Wereldbiodiversiteitsdag. Naturalis en Waarneming.nl dagen je dan uit om de voor jou onbekende wilde planten en dieren in jouw buurt te ontdekken. Doe mee met de ObsIdentify-challenge genaamd ‘Ontdek de natuur in je..


Lees verder 21 mei 2022   2 jaar oud

Archief