Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 84 van 144 - 1432 Resultaten

achteruitgang vlinders primair

Het artikel over 75 procent achteruitgang van insecten in Duitsland veroorzaakte veel discussie deze herfst. Het leidde zelfs tot een hoorzitting in de Tweede Kamer op 29 november, waarin deskundigen de parlementariërs..


Lees verder 30 november 2017   7 jaar oud
Bloemrijke berm in Hoogeveen

Ecologisch bermbeheer staat volop in de belangstelling van burgers en overheden. Dat bleek uit het op 17 november gehouden symposium 'Drents bermbeheer', georganiseerd door De Vlinderstichting, FLORON en de provincie Drenthe. Het..


Lees verder 23 november 2017   7 jaar oud
De kraagbloedbij Sphecodes spinulosus van Rhoon

Op 17 mei 2017 werd de kraagbloedbij gevonden in het Buijtenland van Rhoon. Deze was al 19 jaar niet meer gezien in Nederland en is nieuw voor de provincie Zuid-Holland. De kraagbloedbij maakt onderdeel uit van een grotere groep..


Lees verder 13 november 2017   7 jaar oud
Silvia Hellingman

Glimwormen eten slakken. Hoe dit in zijn werk gaat wordt mooi in beeld gebracht in het bijgaande filmpje...


Lees verder 4 november 2017   7 jaar oud
Groendak op een gebouw van Wageningen Environmental Research

Wereldwijd wonen inmiddels meer mensen in grote steden dan op het platteland. Iedere week verhuizen op de wereld 1,5 miljoen mensen naar de stad. In deze groeiende steden met toenemende verharding is de klimaatverandering sterker..


Lees verder 3 november 2017   7 jaar oud

Voor het eerst zijn het niet de pissebedden die in de meeste Nederlandse tuinen zijn gezien. Tijdens de derde editie van de Bodemdierendagen grepen de spinachtigen de macht, op de voet gevolgd door regenwormen en huisjesslakken...


Lees verder 2 november 2017   7 jaar oud

Een duidelijke boodschap voor het kabinet: een 'Deltaplan Biodiversiteit' is van groot belang voor de Nederlandse natuur! Namens bezorgde natuurkenners overhandigde bekende tuinman Lodewijk Hoekstra vandaag in Den Haag de petitie..


Lees verder 31 oktober 2017   7 jaar oud
Uiting van de ziekte van Lyme door middel van een rode ring of een rode vlek

Ongeveer de helft van alle teken draagt één of meerdere ziekteverwekkers met zich mee. Infecties die veroorzaakt worden door deze ziekteverwekkers zijn in de kliniek niet goed te onderscheiden. Volgens twee RIVM-onderzoekers die..


Lees verder 31 oktober 2017   7 jaar oud
Vermiljoenkever

Begin dit jaar werden nieuwe vindplaatsen van de vermiljoenkever in en rondom de Kempen gepubliceerd. Nieuwe inventarisaties laten nu zien dat de soort ook in het Groene Woud, het rivierengebied en Zuid-Limburg voorkomt. De soort..


Lees verder 30 oktober 2017   7 jaar oud
beheerders in overleg over heidefauna en begrazing

Begrazing is essentieel om heidegebieden open en gevarieerd te houden. In vrijwel alle grotere heidegebieden worden dan ook runderen, paarden of schapen ingezet. Onlangs kwamen beheerders en onderzoekers bij elkaar om de eerste..


Lees verder 30 oktober 2017   7 jaar oud

Archief