Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 98 van 142 - 1417 Resultaten

De Snoerworm Cephalothrix simula is in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde aangetroffen

Ook in 2015 hield de enthousiaste redactie van Nature Today u op de hoogte van wat er in de Nederlandse natuur gebeurt. 704 berichten werden gepubliceerd. Dat brengt het totaal op meer dan 5700 berichten sinds de start op 20 maart..


Lees verder 19 januari 2016   9 jaar oud
Keverstofluis Badonnelia titei

Stofluizen zijn door hun geringe formaat (kleiner dan 5 millimeter) nog maar weinig bestudeerd. De laatste jaren neemt de aandacht voor deze fascinerende insecten toe, maar het is nog niet helemaal duidelijk welke soorten er..


Lees verder 18 januari 2016   9 jaar oud
Tekenbeet van vrouwtjesteek

Teken kunnen het hele jaar door actief zijn. Een manier om erachter te komen of u door een teek gebeten bent, is uzelf controleren op teken. Over deze zogenaamde tekencheck is vanuit Wageningen University een onderzoek gaande. Doe..


Lees verder 17 januari 2016   9 jaar oud
Sleutelrol van rivierhout in de natuur

De afgelopen eeuwen is het dode hout uit onze rivieren verwijderd voor de scheepvaart en de veiligheid bij hoog water. Dit heeft grote gevolgen gehad voor het leven in de rivier: veel soorten zijn bijna of helemaal verdwenen. Dat..


Lees verder 10 januari 2016   9 jaar oud
Chrysis equestris

In de zomer van 2015 werd een bijzonder fraai gekleurde goudwesp in het Weerterbos gevonden. Het duurde even voordat het diertje een naam kreeg, maar na overleg met goudwespenkenners bleek het te gaan om Chrysis equestris. Dit is..


Lees verder 14 december 2015   9 jaar oud
Bijen met stuifmeel

De varroamijt samen met het bestrijdingsmiddel imidacloprid benadelen honingbijen bij hun zoektocht naar stuifmeel. Het bestrijdingsmiddel en de bijenparasiet verminderen het vliegvermogen van honingbijen, waardoor bijenvolken..


Lees verder 10 december 2015   9 jaar oud
Brede geelgerande waterroofkever

De Brede geelgerande waterroofkever is een van de grootste, zeldzaamste en best beschermde Europese waterkevers. Het is de ambassadeur van hoogveen- en heidevennen met een hoge natuurkwaliteit, en wordt in Nederland alleen nog in..


Lees verder 10 december 2015   9 jaar oud
waarnemer noteert

Vogels, paddenstoelen, insecten, mossen, vissen en zoogdieren, bijna alles wordt wel geteld in Nederland. Er zijn vele duizenden enthousiaste waarnemers en daardoor zijn we zo’n beetje het best onderzochte stukje aarde. Die..


Lees verder 3 december 2015   9 jaar oud
Dagpauwoog in gras

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..


Lees verder 26 november 2015   9 jaar oud
Loopkever rimpelpoppenrover

Toen ecoloog Arno Braam en Margreet Zwols in juni een mysterieuze grote groene loopkever fotografeerden op het Infanterie Schietkamp (ISK) Harskamp, konden ze niet vermoeden dat ze een zeer opmerkelijke vondst deden. Het bleek te..


Lees verder 24 november 2015   9 jaar oud

Archief