Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 99 van 144 - 1432 Resultaten

wormkruidbij

Gewasbeschermingsmiddelen, gebruikt in land- en tuinbouw, blijken negatieve effecten te hebben op mens, milieu en biodiversiteit. De middelen zijn op één of enkele schadelijke soorten gericht, maar zijn slecht voor andere soorten,..


Lees verder 8 februari 2016   9 jaar oud
Hagmolenbeek

Klimaatverandering kent iedereen inmiddels wel. Maar er is ook een andere verandering gaande, die tot nu toe vooral verborgen haar verstorende werk deed. Het gaat om resten van geneesmiddelen die in het water de chemische..


Lees verder 3 februari 2016   9 jaar oud
Kalkgraslanden Sint-Pietersberg

De Mergelmier is een in Nederland zeer zeldzame bewoner van kalkgraslanden. Afgelopen zomer werd de soort door medewerkers van Stichting Bargerveen aangetroffen op de Sint-Pietersberg. Werpt het verschralen van de vegetatie door..


Lees verder 28 januari 2016   9 jaar oud
Collage platgeslagen en opgestuurde muggen

Onderzoekers van Wageningen University roepen mensen in Nederland op om tot en met 15 februari via Muggenradar.nl de mate van muggenoverlast te melden en doodgeslagen muggen op te sturen voor analyse. De onderzoekers starten..


Lees verder 24 januari 2016   9 jaar oud
Appel en Diptera

De hoeveelheid aanwezige bestuivers blijkt de belangrijkste voorspeller te zijn voor de hoogte van de oogst. Bovendien blijkt dat een toename in aantal en soorten bestuivers meer oogstwinst oplevert op kleine landbouwbedrijven dan..


Lees verder 21 januari 2016   9 jaar oud
De Snoerworm Cephalothrix simula is in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde aangetroffen

Ook in 2015 hield de enthousiaste redactie van Nature Today u op de hoogte van wat er in de Nederlandse natuur gebeurt. 704 berichten werden gepubliceerd. Dat brengt het totaal op meer dan 5700 berichten sinds de start op 20 maart..


Lees verder 19 januari 2016   9 jaar oud
Keverstofluis Badonnelia titei

Stofluizen zijn door hun geringe formaat (kleiner dan 5 millimeter) nog maar weinig bestudeerd. De laatste jaren neemt de aandacht voor deze fascinerende insecten toe, maar het is nog niet helemaal duidelijk welke soorten er..


Lees verder 18 januari 2016   9 jaar oud
Tekenbeet van vrouwtjesteek

Teken kunnen het hele jaar door actief zijn. Een manier om erachter te komen of u door een teek gebeten bent, is uzelf controleren op teken. Over deze zogenaamde tekencheck is vanuit Wageningen University een onderzoek gaande. Doe..


Lees verder 17 januari 2016   9 jaar oud
Sleutelrol van rivierhout in de natuur

De afgelopen eeuwen is het dode hout uit onze rivieren verwijderd voor de scheepvaart en de veiligheid bij hoog water. Dit heeft grote gevolgen gehad voor het leven in de rivier: veel soorten zijn bijna of helemaal verdwenen. Dat..


Lees verder 10 januari 2016   9 jaar oud
Chrysis equestris

In de zomer van 2015 werd een bijzonder fraai gekleurde goudwesp in het Weerterbos gevonden. Het duurde even voordat het diertje een naam kreeg, maar na overleg met goudwespenkenners bleek het te gaan om Chrysis equestris. Dit is..


Lees verder 14 december 2015   9 jaar oud

Archief