Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 157 van 205 - 2047 Resultaten

In de IJsselvallei zijn drie soorten gevonden die daar al decennia lang niet gezien waren. Dat goede nieuws meldt Natuurmonumenten...

Na een koele, sombere en natte zomer worden we nu getrakteerd op heerlijk warm en zonnig najaarsweer. Ondanks het fijne zonnetje hebben we, met name in een boomrijke omgeving, toch te maken met wat neerslag: momenteel regent het..

De Waddenvereniging en Rijkswaterstaat doen de komende twee jaar een poging om met een nieuwe methode zeegras terug te krijgen in de Waddenzee. Hiervoor zijn drie plekken geselecteerd: Balgzand, het Uithuizerwad en het wad bij..

In Twente is een van oorsprong Noord-Amerikaanse orchidee opgedoken: de welriekende schroeforchis. Florist Jo Schunselaar vond enkele rozetten en twee bloeiende planten in een ecologische verbindingszone tussen twee..

Het is herfst en dat is buiten aan een aantal bomen al goed te zien. De eerste gele en rode herfstkleuren zijn verschenen en er zijn zelfs hier en daar al kale bomen te zien. Is dit normaal? Hoe verloopt de herfst verder? En is er..

Het warme droge voorjaar leek voor de plantengroei weinig goeds in petto te hebben. Het bleek echter de voorbode van een natte koele zomer. Niet geschikt voor vakantievierders, wel voor diverse plantensoorten, zo lijkt het. Van..

Het is een bijzonder slecht jaar voor de brandnetels. Tot nu toe zijn er door het Leids Universitair Medisch Centrum zestig procent en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond dertig procent minder pollen geteld vergeleken met een..

Dit jaar halen de fruittelers een overdadige fruitoogst binnen. Eerder deze zomer werd al een zeer vroege, goede kersen- en pruimenoogst binnen gehaald. Nu wordt er hard gewerkt aan de overvloedige oogst van appels en peren. Het..

Eenbloemige zeekraal is vorige week teruggevonden in Nederland. Het is een van de drie soorten zeekraal die in Nederland voorkomen. Eenbloemige zeekraal is daarvan de zeldzaamste soort met een beperkte verspreiding langs de kusten..

Dit jaar zijn voor de derde keer de bewoners van de Drentse hunebedden in kaart gebracht. De grafmonumenten uit de steentijd waren in vroeger tijden bedekt met aarde, maar liggen al enkele honderden jaren boven de grond. Sinds die..