Natuurberichten
Categorie: Vlinders
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 11 van 209 - 2087 Resultaten

Het gaat niet goed met vlinders en wilde bijen. Dit roept de vraag op hoe we ze kunnen helpen. Waardplanten zijn alles in één: voedsel, schuilplek en kraamkamer! Dat maakt ze van onschatbare waarde. In Overijssel is daarom de..

Ruim honderdtien jongvolwassenen kwamen zaterdagochtend 25 mei naar het buitencentrum Weerribben in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Gepland stond de afsluiting van de Kennisspecial, een groen traineeship van SoortenNL, in..

Als je mensen vraagt welke dagvlinder het meest wordt geteld in het meetnet vlinders, dan komen ze vaak met een koolwitje of met dagpauwoog of atalanta. Maar het bruin zandoogje is jaar in jaar uit de meest getelde. Dat is best..

We hebben een aantal zeer vlinderarme weken achter de rug. De zogenaamde junidip begon al half mei en bovendien was het weer ook niet echt vlindervriendelijk. Ook nu zijn er nog niet heel veel vlinders te zien. Er worden wel grote..

Veel mensen kennen dikkopjes als kikkervisjes. Maar er zijn ook dagvlinders die dikkopje heten. Nu komen de groot dikkopjes uit de pop en die verse, net uitgekomen vlinders zijn prachtig gekleurd. Het zijn echte graslandvlinders...

Een groot aantal wetenschappelijke netwerken bekritiseren Europese beleidsmakers in een open brief, voor een reeks recente beslissingen die de milieuagenda van de EU en de internationale verplichtingen van de EU ondermijnen. De..

De bruine eikenpage is een zeldzame vlinder en gaat sterk achteruit. Om de soort te kunnen beschermen, door de leefgebieden goed te beheren, is het van belang om te weten waar hij nog voorkomt. Daarom is er dit jaar extra aandacht..

Rond deze tijd krijgen de eikenprocessierupsen brandharen en gaan ze nesten vormen. Ze zijn er vroeg bij. We verwachten een lage plaagdruk door het lage aantal vlinders dat vorig jaar geteld is. Het blijft afwachten of dit jaar..

Nu we half mei voorbij zijn hebben we een eerste indruk van hoe de voorjaarsvlinders het deden. Vergeleken met vorig jaar waren er duidelijk meer vlinders te zien de afgelopen weken, maar ja, vorig jaar was het voorjaar dan ook..

Dit jaar is het alweer het 11de jaar dat we met zijn allen op zoek gaan naar de argusvlinder, ditmaal in het weekend van 24 tot en met 26 mei. Iedereen kan meehelpen de huidige situatie van de argusvlinder in kaart te brengen, we..