Natuurberichten

Categorie: Vlinders
Uitgever: De Vlinderstichting

De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.

Pagina 57 van 161 - 1602 Resultaten

zwartvlekwinteruil

Tijdens deze korte dagen zijn veel zoogdieren nog in winterrust, vogels weggetrokken naar zuidelijke streken en een enkele bloem probeert voorzichtig te bloeien. De temperaturen zijn geregeld rond het vriespunt, maar toch zijn nog..


Lees verder 11 februari 2019   6 jaar oud
Sleedoornpage

De zeldzame sleedoornpage is sterk afhankelijk van zijn waardplant, de sleedoorn. In de wintermaanden vind je op deze struik de eitjes van deze vlinder, die daar door de vrouwtjes met zorg zijn achtergelaten...


Lees verder 10 februari 2019   6 jaar oud
Lampides boeticus. Tijgerblauwtje

Het tijgerblauwtje wordt in Nederland zeer zelden gezien. En al helemaal niet in de winter! Toch werd er op 24 januari een tijgerblauwtje gezien in Amersfoort...


Lees verder 4 februari 2019   6 jaar oud
Zilveren maan

De duinen zijn onovertroffen veelzijdig. Het is het rijkste ecosysteem van ons land. Het boek ‘Bloeiende duinen’, dat 2 maart op de Landelijke Vlinderdag verschijnt, neemt lezers mee op reis langs de Nederlandse kust. Elke..


Lees verder 1 februari 2019   6 jaar oud
Snoeicursus Biodiversiteit

In tuinen kunnen insecten veel voedsel vinden, zeker als die tuinen natuurvriendelijk zijn. Maar dan moet je wel weten wat de beste manier van onderhoud is. Voor veel zaken weten we dat wel, maar snoeien is vaak eng. En juist door..


Lees verder 29 januari 2019   6 jaar oud
Bruine eikenpage - primair

De bruine eikenpage is een bedreigde soort in ons land. Ook in Limburg is het een zeldzaamheid. Bovendien bemoeilijkt de vrij verborgen levenswijze het vinden van de vlinder. Komende zomer gaan vrijwilligers, onder begeleiding van..


Lees verder 24 januari 2019   6 jaar oud
Perental op stam - primair

Zoals de naam al aangeeft zijn de voorjaarsspanners vlinders die vroeg in het jaar vliegen. De vliegtijd begint al in januari, maar de top ligt meestal in februari en maart. Dit jaar zijn er in de relatief warme januariweken al..


Lees verder 21 januari 2019   6 jaar oud
Polyommatus coridon. Bleek blauwtje, vrouwtje

Taxonomie is de wetenschap die de naamgeving van planten en dieren onderzoekt. Er zijn allemaal standaardprocedures en methoden om tot de juiste wetenschappelijke naam te komen. Het is belangrijk dat over de hele wereld dezelfde..


Lees verder 10 januari 2019   6 jaar oud
Stadsnatuur - primair

Als in inrichting en beheer van het stedelijk gebied gezorgd wordt voor variatie en natuurlijk, inheems groen, dan kunnen veel vlinders en andere diersoorten hier prima leefgebied vinden. Dit is des te belangrijker omdat in het..


Lees verder 7 januari 2019   6 jaar oud
zwartvlekwinteruil - primair

We hebben er net de jaarwisseling opzitten en we associëren vlinders toch vooral met warmte, zon en zomer, maar ook de afgelopen dagen worden er diverse vlinders gemeld op de invoerportalen Waarneming.nl en Telmee. De..


Lees verder 3 januari 2019   6 jaar oud

Archief