Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 132 van 287 - 2868 Resultaten

Veldmuis

Onderzoek van Werkgroep Grauwe Kiekendief toonde aan dat een strook luzerne, gelegen tussen een faunarand en graan, Veldmuizen tegenhoudt die anders vanuit de faunarand schade toe zouden kunnen brengen aan het gewas. Deze..


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

Een nieuw veldseizoen, een nieuwe app. De NDFF lanceert de NDFF Invoer App. Met deze app kunt u waarnemingen van planten en dieren direct toevoegen aan de Nationale Databank Flora en fauna (NDFF)...


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud
Carduelis carduelis. Putter

Eens in de zoveel tijd is het weer raak: het nieuws dat wilde vogels massaal uit de natuur worden geroofd. Puur voor de handel, om te houden als huisdieren. Dit keer zijn het de Landelijke Inspectie Dienst voor dierenbescherming..


Lees verder 18 mei 2016   8 jaar oud
Anas platyrhynchos. Wilde eend met jongen

De wilde eend was begin dit jaar volop in het nieuws: de soort gaat namelijk in aantal achteruit. Wat is er aan de hand? Uit een voorstudie van Sovon Vogelonderzoek Nederland in samenwerking met het Vogeltrekstation blijken..


Lees verder 17 mei 2016   8 jaar oud
Grensmaas bij Borgharen

Ontelbaar veel vogels trekken in het voorjaar over Nederland. Vaak onzichtbaar, maar sommige plekken werken als een magneet voor overvliegende vogels, zoals de Grensmaas in Limburg. Bijzondere soorten vogels, met als klapstuk een..


Lees verder 15 mei 2016   9 jaar oud
Gele Kwikstaart in erwt

Verreweg het leukste, meest informatieve en lekkerst opgeschreven verhaal over Gele Kwikstaarten dat ooit in Nederland verscheen, staat in een vergeten rapport van de oude Provinciale Planologische Dienst (PPD) van Drenthe. Waar..


Lees verder 13 mei 2016   9 jaar oud
Alleen kanoeten met lange snavels kunnen bij de diep ingegraven schelpdieren in de tropische overwinteringsgebieden. Individuen met kortere snavels zijn gedwongen te leven van zeegraswortels

Kanoeten trekken heen en weer tussen hun zomerbroedgebied bij de Noordpool en hun overwinteringsgebied in de West-Afrikaanse tropen. Kuikens die momenteel worden geboren blijken kleiner te zijn dan voorheen, vermoedelijk omdat ze..


Lees verder 12 mei 2016   9 jaar oud
Koekoek

Vandaag is het World Migratory Bird Day. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan trekvogels. En dat is hard nodig, want het is soms een wonder dat onze trekvogels het überhaupt redden met alle bedreigingen onderweg..


Lees verder 10 mei 2016   9 jaar oud
volle bloei appelboom

Na de zeer zachte winter heeft de ‘kou’ in april ervoor gezorgd dat de ontwikkeling van planten momenteel nog maar een week voor loopt op schema. De voorsprong was zes weken in december, de lente houdt dus heel lang aan dit jaar...


Lees verder 8 mei 2016   9 jaar oud
Deze jonge spreeuwen vliegen de komende dagen uit

Sinds 2014 wordt er onderzoek gedaan naar de broedprestaties van spreeuwen op Papendal bij Ede. Deze algemene vogel loopt in aantal terug en de redenen hiervoor zijn niet duidelijk. Het voorjaar was tot begin mei koel en naar..


Lees verder 6 mei 2016   9 jaar oud

Archief