Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 165 van 287 - 2868 Resultaten

In de afgelopen week zijn er jonge witvleugelsterns én witwangsterns uit het ei gekropen in het Zuidlaardermeergebied. Voor beide soorten geldt dat dit de enige broedkolonie van Nederland is. De witwangstern vestigde zich in 2012..


Lees verder 27 juni 2014   10 jaar oud

Het gaat hartstikke goed met de kraanvogels in het Fochteloërveen. In 2014 hebben er zeven paren gebroed; haast een verdubbeling sinds vorig jaar. Er zijn waarschijnlijk acht kuikens geboren. De toename van het aantal broedparen..


Lees verder 26 juni 2014   10 jaar oud
Adult vrouwtje blauwe kiekendief

Sinds 2009 broedt de blauwe kiekendief jaarlijks in de tarwevelden van Oost-Groningen. Hij lijkt te profiteren van de foerageermaatregelen die zijn aangelegd voor de grauwe kiekendief. Het steeds vaker opduiken van de blauwe..


Lees verder 23 juni 2014   10 jaar oud

Kun je visdieven die op daken broeden met een drone tellen, of moet je toch het dak op? Voor dit dilemma stond Jan Schoppers van Sovon twee weken geleden. Pakweg 9 procent van de visdieven in ons land broedt op daken van..


Lees verder 20 juni 2014   10 jaar oud

Het is alarmcode rood voor de grote karekiet in Nederland. De laatste jaren laat de soort een gestage achteruitgang zien. Werd het aantal broedparen vorig jaar nog tussen de 150 en 175 geschat, nu zijn er aanwijzingen dat de soort..


Lees verder 17 juni 2014   10 jaar oud
Jonge zeearenden

Naast gieren blijken ook arenden te sterven als gevolg van het medicijn Diclofenac dat ook vaak in de veeteelt toegepast wordt. Dat blijkt uit een onderzoek, dat verscheen in het gerenommeerde tijdschrift Bird Conservation..


Lees verder 16 juni 2014   10 jaar oud
Zeearend

Sinds begin april verblijft een zeearend langs de rivier de Waal in de Gelderse Poort. Regelmatig wordt gezien dat de vogel met takken een bos in verdwijnt. Het dier is afgelopen zomer geboren en is nog niet volwassen. Hopelijk is..


Lees verder 15 juni 2014   10 jaar oud
Velduil

Vrijwel dagelijks worden Vogelbescherming Nederland en Werkgroep Grauwe Kiekendief gebeld door vogelaars, boeren en natuurbeheerders die, doorgaans geheel onverwachts, geconfronteerd worden met broedende velduilen in agrarisch..


Lees verder 14 juni 2014   10 jaar oud

Doet de Purperreiger het opnieuw goed? De eerste tekenen in het broedseizoen van de Purperreiger zijn positief. Afgelopen weekend werden er twee grote kolonies geteld: die van Kinderdijk en de Zouweboezem. De kolonie van..


Lees verder 13 juni 2014   10 jaar oud
Huismus voedt jong

In deze tijd van het jaar zie je het regelmatig: een jong vogeltje dat schijnbaar verweesd en luid piepend op de grond of een tak zit. Zielig of hulpeloos? Nee! Vogelbescherming roept op om jonge vogels met rust te laten. Want..


Lees verder 10 juni 2014   10 jaar oud

Archief