Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 208 van 287 - 2868 Resultaten

zeearend

Veel zeearendsucces dit jaar: in totaal zijn er in vier natuurgebieden van Staatsbosbeheer jonge zeearenden uit het ei gekropen; naast het Lauwersmeer ook in de Biesbosch, de Oostvaardersplassen en ’t Roggebotzand. De jonge..


Lees verder 10 juni 2012   12 jaar oud
Scholekster. Alleen te gebruiken bij persbericht van 8 juni 2012

Scholeksters leggen massaal het loodje in strenge winters als hun voedselgebieden bevriezen. Dat ze moeite hebben om te overleven in strenge winters is op zich niet heel verwonderlijk. Wel verrassend is de ontdekking dat de..


Lees verder 8 juni 2012   12 jaar oud
Grutto met kleurring

De grutto gaat nog steeds met gemiddeld vijf procent per jaar achteruit in Nederland. Vogelbescherming maakt zich grote zorgen over deze voortdurende achteruitgang omdat Nederland voor deze soort een sleutelrol vervult in Europa...


Lees verder 8 juni 2012   12 jaar oud
Vrouwtje Tapuit met een kniptor

Na ruim zes maanden in Afrika te hebben doorgebracht zijn onze tapuiten weer terug in hun broedgebieden. Opmerkelijk is dat weinig volwassen tapuiten de winter hebben overleefd en dat de overlevers laat en verspreid zijn..


Lees verder 7 juni 2012   12 jaar oud
Grote Stern

Op Texel broeden dit jaar maar liefst 2900 paar grote sterns, voor het eerst ook in Ottersaat. Dit is een vijfde deel van de totale broedpopulatie in heel Nederland. De eerste kuikens zijn al uit het ei...


Lees verder 1 juni 2012   12 jaar oud
Roerdomp

Sinds 2010 volgt Landschap Noord-Holland enkele roerdompen met behulp van satellietzenders. Het onderzoek heeft al veel informatie opgeleverd over trek en actieradius van roerdompen in de broedtijd. Maar ook dat gebieden die zijn..


Lees verder 1 juni 2012   12 jaar oud
Ooievaars in de Flevopolder Ciconia ciconia. Ooievaar paar.

De ooievaars bij het beheerkantoor Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten zijn ouders geworden! De ooievaar-baby is nog maar een paar dagen oud, maar tuurt al nieuwsgierig de grote wereld in...


Lees verder 27 mei 2012   12 jaar oud
Bubo bubo, Oehoe. Foto: Saxifraga-Martin Mollet. http://www.freenatureimages.eu

Tijdens onderzoek in de steengroeve bij Winterswijk is deze week een volwassen oehoe dood aangetroffen. Een boswachter van Staatsbosbeheer vond de uil. Deze oehoe is één van de bekendste vogels van Nederland; de Achterhoekse..


Lees verder 25 mei 2012   12 jaar oud
Boerenzwaluw

Het broedseizoen van de boerenzwaluw is van start gegaan. Door lang aanhoudend slecht weer in Zuid-Europa zijn de boerenzwaluwen later dan gebruikelijk vanuit Afrika bij ons aangekomen. Boerenzwaluwen worden tijdens de trek door..


Lees verder 25 mei 2012   12 jaar oud
Grauwe Gors

De grauwe gors staat al een aantal jaar op punt van uitsterven in Nederland. De laatste jaren is het aantal exemplaren op een hand te tellen. Deze forse vinkachtige valt niet erg op door zijn mooie verenkleed, maar wel door zijn..


Lees verder 22 mei 2012   12 jaar oud

Archief