Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 68 van 287 - 2870 Resultaten

boerderij De Vlakkenburg; Zegenpolder, Buijtenland van Rhoon - op de voorgrond gewone duivenkervel

Onlangs verscheen de integrale rapportage over het experiment met akkernatuur in de Zegenpolder. Dit 75 hectare grote experiment loopt sinds 2017 in opdracht van de provincie Zuid-Holland en maakt deel uit van het Buijtenland van..


Lees verder 7 december 2020   4 jaar oud
Enthousiaste en jonge tellers in Moldavië, waar het veldwerk voor de atlashet begin van een nieuwe generatie vogelaars inluidde.

Er gingen zo’n 120.000 vogelaars voor het veld in, van de Azoren tot aan de Oeral. Met één doel: na zo’n dertig jaar een nieuw overzicht krijgen van alle broedvogels van heel Europa. De resultaten zijn samengevat in de nieuwe..


Lees verder 4 december 2020   4 jaar oud

Hoewel de temperaturen dit lijken te weerspreken, nadert de winter met rasse schreden. Daarmee breekt er weer een interessante periode aan in de tuin. Bij een koude winter ligt voedselschaarste altijd op de loer en een voorraadje..


Lees verder 1 december 2020   4 jaar oud
Lammergier

Vogelbescherming Nederland heeft uit handen van directeur Fred Wouters de Gouden Lepelaar uitgereikt aan Liesbeth Portheine voor haar beschermingswerk voor de lammergier. De Gouden Lepelaar wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand..


Lees verder 24 november 2020   4 jaar oud
Schelpgruis voor bodemverbetering

Deze maand is ruim duizend ton schelpgruis met een helikopter verstrooid over het bos- en heidegebied bij de Ginkel in gemeente Ede. De kalk uit het schelpgruis maakt de bodem minder zuur. Daar hebben bijvoorbeeld eikenbomen en..


Lees verder 24 november 2020   4 jaar oud
epr - primair

Voor de één is de buxusmot een plaag, een ander geniet van die schitterende vlinder met die mooie parelmoerglans. Sommige mensen zijn bang voor de wolf en weer anderen ergeren zich vreselijk aan halsbandparkieten, die..


Lees verder 23 november 2020   4 jaar oud
Hamerhaai in een visnet

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) lanceert samen met Sky Ocean Rescue het rapport What’s in the Net. Het rapport laat zien dat wereldwijd jaarlijks 720.000 zeevogels, 300.000 walvisachtigen, 345.000 zeehonden en zeeleeuwen, meer dan..


Lees verder 21 november 2020   4 jaar oud

De weidevogelstand in Nederland gaat zó hard achteruit dat Nederland aankoerst op lege weilanden zonder weidevogels. De grutto, onze nationale vogel, dreigt uit ons land te verdwijnen. Overheden, Rijk en provincie moeten nu aan de..


Lees verder 20 november 2020   4 jaar oud
Twee volwassen en twee jonge kolganzen.

Groepen Kolganzen bestaan voor achttien procent uit jonge vogels, die deze zomer op de arctische toendra uit het ei kwamen. Dat blijkt uit speciale tellingen die tot half november werden gedaan in belangrijke ganzengebieden in..


Lees verder 20 november 2020   4 jaar oud
Gedeputeerde ten Bolscher plant met kinderen op landgoed Vilsteren de pronkboom, symbool voor de duizenden bomen die er bij komen.

Op vijftig landgoederen in Overijssel is op woensdag 18 november een pronkboom geplant. Door het planten van deze pronkboom committeren de landgoederen zich aan de afspraak om op hun landgoed tijdens dit plantseizoen minstens..


Lees verder 19 november 2020   4 jaar oud

Archief