Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 72 van 287 - 2870 Resultaten

Roodborsttapuit

Vogelbescherming werkt mee aan PARTRIDGE: een internationaal project dat met goede voorbeelden laat zien hoe de biodiversiteit op het boerenland kan toenemen. Zodat 'bijzondere waarnemingen' weer 'gewone akkernatuur' worden. Drie..


Lees verder 2 september 2020   4 jaar oud

In 2011 was het laatste broedgeval van grauwe kiekendieven in Overijssel. Nu, bijna tien jaar later, heeft er weer een paartje succesvol gebroed, nabij het Overijsselse stadje Ootmarsum. De grauwe kiekendieven kozen daar voor een..


Lees verder 28 augustus 2020   4 jaar oud
Dronepiloten Peter van Noord en Rosina Verweij bij een plasdrasperceel

Vroege vogels konden in mei en juni de dronepiloten van Collectief Rivierenland aan het werk zien, op zoek naar nestjes grutto en tureluur. Geen professionele natuurbeheerders maar vrijwilligers, die het weidevogelbeheer stap voor..


Lees verder 21 augustus 2020   4 jaar oud
Huismus

Vogelbescherming liet onderzoeken welke plek natuur heeft ingenomen tijdens de lockdown als gevolg van corona. Veel Nederlanders zijn die periode beter doorgekomen omdat ze konden 'ontsnappen' in de natuur. Driekwart vindt dat..


Lees verder 18 augustus 2020   4 jaar oud

Het paapje staat al lange tijd op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels. Er zijn nog ongeveer driehonderd broedparen in Nederland en de aantallen lopen al jaren terug. De doelstellingen van Natura 2000 om de soort in..


Lees verder 14 augustus 2020   4 jaar oud
Toekomstbeeld van Marickenland

Het nieuwe natuurgebied Marickenland in de provincie Utrecht wordt een heerlijke leefomgeving voor de grote karekiet, de woelmuis, orchideeën en zelfs de otter. Dit unieke gebied in het zuidoosten van de polder Groot-Mijdrecht..


Lees verder 11 augustus 2020   4 jaar oud
Apus apus. Flock flying. Gierzwaluw

Nu het kroost is grootgebracht en het broedseizoen voor de meeste vogels ten einde loopt, wordt het weer wat stiller om ons heen. Een groot deel van de vogels zal in deze periode ruien. Maar voor een aantal soorten zit het..


Lees verder 11 augustus 2020   4 jaar oud
Grote gele kwikstaart

Het gebeurt niet vaak dat een vogelsoort zich meldt als nieuwe broedvogel in een grote stad als Rotterdam. Met een veelheid aan razendsnelle ontwikkelingen, waaronder verdichting en nieuwbouw, lijkt het omgekeerde eerder voor de..


Lees verder 8 augustus 2020   4 jaar oud
Visdief in de vlucht

Op de Marker Wadden wordt onderzocht hoe aangelegde eilanden langdurig geschikt kunnen blijven als broedgebied voor bedreigde sterns en plevieren. Vogelbescherming wil weten welke bodembedekking het meest geschikt is om begroeiing..


Lees verder 4 augustus 2020   4 jaar oud
Gierzwaluw in het nesthol in Hilversum

Een Hilversumse vogelaar meldde broedende gierzwaluwen in een grove den in zijn tuin aan Sovon. Op de dag dat een grote bonte specht klaar was met broeden in een hol, doken de zwaluwen erin. Een bijzonder fenomeen, want voor zover..


Lees verder 31 juli 2020   4 jaar oud

Archief