Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 80 van 288 - 2871 Resultaten

Citroenvlinder

Door de maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan worden wij allen uit onze routine gehaald. Velen gaan niet meer naar werk, activiteiten worden afgelast en kinderen gaan niet naar school. Veel mensen maken..


Lees verder 16 maart 2020   5 jaar oud
slechtvalk legt eerste ei in nestkast op provinciehuis

Hoewel COVID-19 zorgt voor weinig mensen ín het provinciehuis, is het óp de 23ste verdieping van het provinciehuis aan de Brabantlaan in ’s-Hertogenbosch een drukte van belang. Er is een ei gelegd door de slechtvalken die er sinds..


Lees verder 14 maart 2020   5 jaar oud

De eerste eendenkuikens zwemmen al rond. Dat betekent dat het publieksonderzoek in het Jaar van de Wilde Eend van start gaat. Hoe kan het dat een van onze bekendste watervogels al jarenlang in aantallen achteruit gaat? Help mee..


Lees verder 13 maart 2020   5 jaar oud
Kringlooplandbouw natuurinclusief Eytemaheert blaarkoppen

Meer dan 3600 wetenschappers uit 63 landen stellen dat het voorstel van de Europese Commissie voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) na 2020 "drastisch moet worden verbeterd" om de achteruitgang van biodiversiteit te..


Lees verder 10 maart 2020   5 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Waarom maken jullie je druk over een vliegveld bij Lissabon? Bescherm de grutto toch in Nederland! Die vraag en dat statement komen de laatste tijd nog al eens op Vogelbescherming af. Inderdaad: voor de grutto ligt het grootste..


Lees verder 4 maart 2020   5 jaar oud

Veel roofvogels hebben een sterke rolverdeling tussen man en vrouw tijdens de broedzorg. Dat betekent dat er een bijzondere uitdaging ontstaat als één van beide ouders wegvalt. In de meeste gevallen leidt dit tot het mislukken van..


Lees verder 3 maart 2020   5 jaar oud
Roekenkolonie Lemmer, Friesland. 11 april 2016

‘Kraaien nemen alleen maar toe’, is een veelgehoorde opmerking. In de afgelopen dertig jaar gaat die vlieger echter voor geen van de algemeen voorkomende kraaiensoorten op. De broedvogelaantallen van gaai, ekster, kauw en zwarte..


Lees verder 28 februari 2020   5 jaar oud
Beleef de Lente steenuil

Save the date: Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland gaat op 1 maart weer van start. Op deze zondagochtend zet Vogelbescherming in de uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1 de camera’s bij de broedende vogels aan. De..


Lees verder 25 februari 2020   5 jaar oud
Een albatros zwevend boven het eiland Tristan da Cunha ten zuidwesten van Kaapstad

Ooit afgevraagd waarom eilanden zoals de Galapagos en Hawaii zoveel unieke vogelsoorten herbergen? Biologen van onder andere Naturalis Biodiversity Center liepen rond met deze vraag, want wat verklaart het aantal vogelsoorten op..


Lees verder 22 februari 2020   5 jaar oud
Papegaaiduiker

Sinds 1989 worden zes maal per jaar alle vogels en zoogdieren boven en in de Nederlandse Noordzee geteld. Begin februari werden er verrassend genoeg tientallen papegaaiduikers geteld. Dit betekent dat er mogelijk op de hele..


Lees verder 21 februari 2020   5 jaar oud

Archief