Natuurberichten

Categorie: Zoogdieren

Pagina 12 van 211 - 2110 Resultaten

De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden. (eenmalig exlcusie wmr)

De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden: een zee waarin de natuurlijke processen vrijwel allemaal beïnvloed worden door menselijke activiteiten. Met de natuurtransitie wordt geprobeerd de ecologische balans te herstellen...


Lees verder 10 juli 2024   11 mnd oud
Specht, eenmalig gebruik door BIJ12

BIJ12 heeft deze week een video gepubliceerd met uitleg over het gebruik van de Beschermde SoortenIndicator (BeSI). BeSI bepaalt welke beschermde planten- en diersoorten mogelijk aanwezig zijn bij geplande werkzaamheden en wat de..


Lees verder 10 juli 2024   11 mnd oud
Driekleureekhoorn

Vanaf 1 juli 2024 is de huis- en hobbydierenlijst van kracht en mogen er nog maar dertig soorten zoogdieren als huisdier gehouden worden. Hierdoor wordt het in de toekomst niet meer mogelijk om veel soorten exotische zoogdieren te..


Lees verder 4 juli 2024   1 jaar oud
haas

Onze bosecosystemen zijn kwetsbaar. Continue bosverjonging is een belangrijk middel om de veerkracht van bossen te verhogen. Het is alleen lastig om die verjonging van de grond te krijgen. De belangrijkste reden: schade aan de..


Lees verder 2 juli 2024   1 jaar oud
eenmalig exclusief wmr

Het aantal grijze zeehonden in de internationale Waddenzee inclusief het eiland Helgoland in de Noordzee blijft toenemen, hoewel het aantal pups in sommige gebieden — zoals Nederland — dit jaar lager was dan vorig jaar. Volgens de..


Lees verder 1 juli 2024   1 jaar oud
Franjestaart - primair

Een spierwitte buik met een grijze rug, een wat spitse snoet met kleine ogen en lange oren die fier omhoog steken. Graag stellen we voor: de franjestaart. Deze vleermuis is één van de achttien soorten die we momenteel in Nederland..


Lees verder 1 juli 2024   1 jaar oud
Galloway

Bij een overleden Gallowayrund in de Gelderse Poort werd een wildcamera geplaatst. Wekenlang kwam de kudde terug.  Er werden meer dan driehonderd sociale interacties bij het kadaver waargenomen. 'Rouwen' runderen? Dat is de vraag...


Lees verder 30 juni 2024   1 jaar oud
Foto van de ruige dwergvleermuis die is ontdekt op de ‘s-Gravelandse buitenplaats.

Het op het spoor komen van een vleermuizenverblijfplaats laat het hart van iedere onderzoeker sneller kloppen. Als dat ook nog eens gebeurt met een soort waarvan we momenteel geen actieve kraamkolonie kennen, dan sta je te dansen..


Lees verder 27 juni 2024   1 jaar oud
Martin Poot, onderzoeker zeevogelecologie bij Wageningen Marine Research (eenmalig exclusief WMR)

Hoe de Noordzee van de toekomst eruitziet, wordt voor een groot deel bepaald door de energietransitie van fossiele naar duurzame energie. Wageningen Marine Research onderzoekt welke invloed windparken hebben op zeezoogdieren,..


Lees verder 26 juni 2024   1 jaar oud
Halsbandparkiet

Het Nederlands Expertise Centrum Exoten bestaat tien jaar. In deze jaren is kennis over exoten gebundeld met als doel meer grip te krijgen op de beheersing van exoten, en om beleidsmakers en terreinbeheerders te adviseren over..


Lees verder 21 juni 2024   1 jaar oud

Archief