Natuurberichten

Categorie: Zoogdieren

Pagina 71 van 210 - 2093 Resultaten

Wolf nabij Barger-Compascuum

Roofdieren zijn spannend, intrigerend en ontzettend lastig om te zien. En zelfs wanneer je een roofdier ziet, weet jij dan precies op welk detail je moet letten om te weten welke soort het is?..


Lees verder 30 april 2020   5 jaar oud

Drie wisentstieren uit het Kraansvlak zijn eind maart gezond aangekomen in hun nieuwe omgeving. Twee dieren zijn verhuisd naar een natuurgebied in Tsjechië en een derde stier is na een kort transport aangekomen in de provincie..


Lees verder 28 april 2020   5 jaar oud

Hoe voorkom je dat de wolf schapen of andere landbouwhuisdieren aanvalt of beperk je eventuele schade? In de speciale ‘Faunaschade Preventiekit Wolven’ heeft BIJ12 verschillende preventieve middelen op een rij gezet: van..


Lees verder 26 april 2020   5 jaar oud
Konikpaarden en publiek op de Landtong Rozenburg in het Rotterdamse havengebied. EENMALIG GEBRUIK

In steeds meer Nederlandse natuurgebieden tref je in het wild levende runderen en paarden aan. Het ontmoeten van zo’n kudde grazers is voor veel mensen een mooie belevenis. Deze dieren vragen wel om andere omgangsvormen dan..


Lees verder 26 april 2020   5 jaar oud

Hoe breng je in kaart waar de wolf zich in Nederland bevindt? En hoe bepaal je bij schade aan landbouwhuisdieren welk dier dit heeft veroorzaakt? Genetisch onderzoek is daarvoor de meest zekere onderzoeksmethode...


Lees verder 23 april 2020   5 jaar oud
Egel EENMALIG GEBRUIK

De veiligheidsmechanismen van robotmaaiers zijn nog niet voldoende om egels te ontzien. Dit blijkt uit een online enquête van Natuurpunt en Egelwerkgroep Nederland onder eigenaars van deze maaiers. Eén op de dertig gebruikers..


Lees verder 23 april 2020   5 jaar oud
Egel

Een gebied van elf keer de Oostvaardersplassen: dat zijn de Nederlandse tuinen. De Jaarrond Tuintelling probeert in kaart te brengen welke soorten daar leven, in welke aantallen en hoe ze zich bewegen. Denk hierbij bijvoorbeeld..


Lees verder 22 april 2020   5 jaar oud
Gewone dwergvleermuizen

Terwijl Nederland en de rest van de wereld hard werken om de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen, krijgt de Zoogdiervereniging vaker vragen of Nederlandse vleermuizen dit coronavirus kunnen verspreiden. Die zorgen zijn..


Lees verder 16 april 2020   5 jaar oud
Heckrunderen bij het kadaver van een kuddegenoot. EENMALIG GEBRUIK

Grazers als paarden, runderen en wisenten zijn sociale dieren. Ze leven in kuddeverband met sterke familiebanden en een duidelijke hiërarchie. Als mensen nemen we afscheid en rouwen we om het verlies van een dierbare of naaste. In..


Lees verder 12 april 2020   5 jaar oud
Bever EENMALIG GEBRUIK

De bever is eind jaren tachtig van de vorige eeuw geherintroduceerd in Nederland. De verspreiding van het dier bleef lange tijd beperkt tot grote natuurgebieden als de Biesbosch en de Gelderse Poort. Inmiddels heeft de bever grote..


Lees verder 9 april 2020   5 jaar oud

Archief