Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 23 van 127 - 1268 Resultaten

Oesterrif in de Noordzee

Voor het eerst is het mogelijk om betrouwbaar en op grotere schaal de zeer zeldzame Europese platte oester te kweken. Deze primeur is goed nieuws voor de aanleg van de ecologisch waardevolle oesterriffen...


Lees verder 12 februari 2023   2 jaar oud
Queen conch.

Het Caribbean Netherlands Science Institute onderzoekt samen met het Queen Conch Lab van de Florida Atlantic University de gevolgen van een veranderende samenstelling van zeegrassoorten op lokale kroonslakpopulaties. Deze slak is..


Lees verder 3 februari 2023   2 jaar oud
Groene Karavaan Overijssel

Het duurt nog maar heel even en dan trekken we met de Groene Karavaan door het Vechtdal. Twee weken lang groene activiteiten in het Vechtdal!..


Lees verder 25 januari 2023   2 jaar oud
Microplastic deeltjes van circa 2 mm groot.

De bacterie Rhodococcus ruber eet en verteert plastic. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek door promovenda Maaike Goudriaan van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Op basis van een modelstudie met..


Lees verder 22 januari 2023   2 jaar oud
macro-opname van een levende kolonie in de Redichemse Waard met uitgestrekte lofoforen

Het zoetwatermosdiertje Hislopia prolixa werd in 2011 in Japan ontdekt en beschreven. Nu, tien jaar later, verschijnt het voor het eerst in Europa. Gaat deze gloednieuwe exoot de wereld veroveren?..


Lees verder 22 januari 2023   2 jaar oud
Geringde scholeksters met GPS-zenders

Wereldwijd zijn tienduizenden dieren met GPS-zenders uitgerust. Onderzoekers gebruiken de gegevens om diergedrag te bestuderen, of om soorten te beschermen. Ook vertellen de zenders veel over de verspreiding van soorten. Een..


Lees verder 21 januari 2023   2 jaar oud

Hondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil...


Lees verder 18 januari 2023   2 jaar oud
baarsje in handschoen

Naturalis-bioloog Auke-Florian Hiemstra is genomineerd voor de People's Choice Award van de fotowedstrijd Wildlife Photographer of the Year. Deze foto, van een baarsje dat stikte in een covid-handschoen, haalde de eindronde. ..


Lees verder 14 januari 2023   2 jaar oud
Slijmige kleikorst

Het Stoepplantjesonderzoek richt zich op planten die tussen de straatstenen en stoeptegels kunnen groeien. Verrassend genoeg is ook óp de stenen zelf nog het nodige leven mogelijk. Zo vormen vele bizarre korstmossen met even..


Lees verder 8 januari 2023   2 jaar oud
valse wolfspin lead,

Dat wensen we u als bezoekers van Nature Today namens het hele Nature Today-team toe. Dat u veel van de natuur kunt genieten. Samen met onze partners blijven we u op de hoogte houden van wat er in en in relatie tot de natuur..


Lees verder 1 januari 2023   2 jaar oud

Archief