Natuurberichten
Categorie: Natuurbeleid
Pagina 71 van 109 - 1090 Resultaten

Gisteren is de zesde en laatste aflevering verschenen van de filmserie ‘Een zegen in de Delta’. Een filmverslag van zes virtuele excursies rondom de Haringvlietdam waarin Stichting RAVON onderzoek doet naar de kraamkamerfunctie..

56% Nederlandse kiezers: economische groei en natuurbescherming en -herstel móéten hand in hand gaan
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft onderzoeksbureau Ipsos de mening van Nederlanders gepeild over het thema ‘natuur in Nederland’. Uit de representatieve* enquête, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds, blijkt..

Er komen bomen bij als het aan Provincie Gelderland ligt, toch zeker een miljoen. Bovenal gaat het Gelderse bos veranderen: minder dennen, meer loofbos. Minder monoculturen met weinig soorten, meer oude en dode stammen. Want..

Het is mogelijk om 600.000 nieuwe bomen aan te planten in de provincie Utrecht voor 2023. Dat staat in het ‘Bomen Actieplan’. De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) heeft dit plan opgesteld in opdracht van de provincie..

In 2019 initieerden LNV, BIJ12 en de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren het uitvoeren van een ‘Ecologisch Assessment’. De resultaten leiden tot inzicht over hoever onze kennis al reikt en waar nog de lacunes zitten. Er..

Door eb en vloed weer toe te laten in een zogeheten ‘wisselpolder’ tussen twee dijken, kan de verdediging van de kust een stuk duurzamer, natuurlijker én goedkoper worden. Dat schrijven Jim van Belzen, Gerlof Rienstra en Tjeerd..

Alle acties voor biodiversiteit op één plek: dat is het resultaat van het nieuwe Gelderse Uitvoeringsprogramma Biodiversiteit. Biodiversiteit krijgt zo een steviger positie in het provinciale beleid. Bovendien wordt biodiversiteit..

Twee jaar geleden was het dan zo ver: de Haringvlietsluizen gingen voor het eerst een stukje open. De kier is groots aangekondigd als oplossing voor veel ecologische problemen, maar in hoeverre maakt de opening de verwachtingen..

Lettersierschildpadden zijn voor Nederland niet-inheemse dieren die hier zijn uitgezet. Hun impact op inheemse soorten wordt als laag beschouwd, doordat ze veelal voorkomen in stedelijk gebied op locaties met lage biodiversiteit...

Tussen 2004 en 2017 is in Azië, Afrika en Zuid-Amerika in totaal 43 miljoen hectare natuur vernietigd. Dit is een gebied ter grootte van tien keer Nederland. De tropische bossen zijn met name kaalgekapt om ruimte te creëren voor..