Natuurberichten

Dossier: Droogte

Pagina 17 van 38 - 379 Resultaten

De Hilver watergreppel zomer - eenmalig gebruik

Het water in de grote rivieren is afgelopen dagen flink gestegen door regen en smeltwater, en op veel plekken zijn de uiterwaarden ondergelopen. Dit is het goede moment voor natuurorganisaties om water in hun gebieden vast te gaan..


Lees verder 8 februari 2021   4 jaar oud
Bruin blauwtje - primair

De afgelopen drie jaar waren droog en hadden lange hete perioden. Voor een aantal vlindersoorten was dit geen goede zaak. Soorten van de heide, die het al moeilijk hadden door jarenlange verdroging en stikstofdepositie, kregen een..


Lees verder 28 januari 2021   4 jaar oud

Fijnsparren, essen en lariksen hebben het lastig. Staatsbosbeheer ziet deze soorten in zijn terreinen achteruitgaan. Dit komt door vooral door de droge zomers in combinatie met kevers en schimmels die bomen het leven moeilijk..


Lees verder 27 januari 2021   4 jaar oud
Medewerkers op de kwekerij

Het is droger dan gebruikelijk in de Braziliaanse Amazone en Cerrado-savanne. Het regenseizoen begon twee weken later dan verwacht, en sindsdien heeft het slechts onregelmatig geregend. Dit heeft invloed op herbebossingsprojecten,..


Lees verder 27 januari 2021   4 jaar oud
Bosaanplant (foto maar 1 keer gebruiken)

Bossen op arme zandgronden staan zwaar onder druk, onder andere door een verzuurde, slecht functionerende bodem. Ook hitte en droogte eisen hun tol. Bomen hebben het zwaar en verjonging krijgt weinig kans. Dit bosecosysteem kan..


Lees verder 19 januari 2021   4 jaar oud
ulvenhoutse bos st annabos Stuw- eenmalig gebruik

“We hebben de afgelopen jaren zestien stuwen gebouwd in het relatief kleine Ulvenhoutse Bos,” vertelt ecoloog Ed Michels niet zonder trots. Het is een van de maatregelen om van het bijzondere bos aan de oostkant van het brede Dal..


Lees verder 18 januari 2021   4 jaar oud
donker pimpernelblauwtje - primair

Het gaat richting jaarwisseling en dat is het moment om terug te kijken. Hoe ging het in 2020 met de dagvlinders? De aanhoudende droogte heeft voor een aantal soorten geleid tot een nog sterkere achteruitgang, maar er zijn ook..


Lees verder 31 december 2020   4 jaar oud

Aan het einde van deze eeuw zou het waterniveau van de Kaspische Zee negen tot achttien meter lager uitkomen dan nu, berekenden Nederlandse en Duitse wetenschappers. In het Nature-tijdschrift Communications Earth & Environment..


Lees verder 26 december 2020   4 jaar oud

Uit een enquête onder Nederlandse boseigenaren blijkt dat tachtig procent steeds meer last heeft van natuurlijke verstoringen te linken aan klimaatverandering, zoals droogte, stormschade en insectenschade. Veel boseigenaren..


Lees verder 8 december 2020   4 jaar oud
Kraggeloop zomer 2020 - eenmalig gebruik

Een meanderende beek met aan weerszijden tien hectare natte natuur, dat is de Kraggeloop in Bergen op Zoom. Nog niet zo lang geleden was het een slootje dat de meeste Bergenaren niet eens kenden, het laatste stukje verbindingszone..


Lees verder 30 november 2020   4 jaar oud

Archief