Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 95 van 103 - 1029 Resultaten
Of het kabinet zijn doelstellingen gaat halen is nog niet duidelijk. Maar bij het boomblauwtje lukt het wel: er is steeds meer blauw op straat. Dit prachtig blauwe vlindertje is de komende mooie dagen nog veel te zien...

In Baarlo is de eerste tuinvijver succesvol brulkikkervrij gemaakt. De brulkikker behoort tot de tien gevaarlijkste exotische amfibieën ter wereld en ingrijpen is noodzakelijk om te voorkomen dat de kikker zich verder verspreidt..

Sommige plantensoorten hebben iets extra’s waardoor ze bij een groter publiek in de belangstelling staan. Orchideeën behoren daar bijvoorbeeld toe, maar ook stinzenplanten zijn bijzonder populair. Bezoek nu een ‘stins’, ‘state’ of..

De Cedergrondbekerzwam is een zeldzame en grote bekerzwam die altijd in de directe nabijheid van cederbomen voorkomt. In maart en april is de zwam in parken, buitenplaatsen en op oude begraafplaatsen te vinden, met name bij oude..

Met het omhoog gaan van de temperaturen komen veel loopkeversoorten weer tevoorschijn. Toch waren de afgelopen maanden ondanks de koudere omstandigheden ook al enkele soorten actief...

Mediterrane planten zijn bij ons in trek als tuin-, kas- of kamerplant. Olijven en Palmen bijvoorbeeld gaan hier vlot over de toonbank. Is er vraag, dan is er handel en dus worden de planten met containers vol aangevoerd. Daarmee..

Putters zijn misschien wel de mooiste vinkachtigen. Wil je ze in je eigen tuin zien? Probeer dan eens een ‘putter biotoop’ aan te leggen en de vogels naar je tuin te lokken! Kaardenbollen zijn onmisbaar in een puttervriendelijke..
De Vlinderstichting ontvangt de laatste dagen regelmatig meldingen van de perentak. Perentakken zijn nachtvlinders waarvan de mannetjes op licht afkomen. De vrouwtjes hebben geen vleugels; je moet hen zoeken op stammen van bomen...

Nu, eind februari, zijn op verschillende plekken in Nederland de eerste bloeiende maartse viooltjes gesignaleerd. Volgens de voorspelmodule van De Natuurkalender zullen de meeste eerste waarnemingen van dit plantje komende maand..

’s Ochtends worden we weer uit ons bed gezongen. De eerste lepelaars zijn weer terug in ons land na hun jaarlijkse uitstapje naar Afrika en reikhalzend kijken we uit naar de kraanvogels. Kortom, de lente staat voor de deur!..