Natuurberichten

Dossier: Bedreigde soort

Pagina 116 van 198 - 1971 Resultaten

Visdief met spiering

North Sea Port gaat de komende maanden bagger storten in de Westerschelde, vlakbij bij de kolonie broedende visdieven in Terneuzen. Door de stort zal het water vertroebelen, waardoor het zoeken en vangen van vis voor deze vogels..


Lees verder 24 april 2018   7 jaar oud
Installatie van een aalgoot door de Zoological Society of London en vrijwilligers in de Thames region, hiermee kunnen alen geteld worden en kunnen ze de barrière passeren

Wereldwijd hebben Citizen Scientists jonge alen geteld tijdens een International Eel Count. Vandaag, tijdens World Fish Migration Day, presenteren we de voorlopige resultaten. De trek van jonge alen vanuit de zee naar zoet water..


Lees verder 21 april 2018   7 jaar oud
Boommarter VOOR EENMALIG GEBRUIK

Afgelopen maand is door ARK Natuurontwikkeling een boommarter vastgesteld in GrensPark Kempen~Broek. Met een cameraval werd het dier vastgelegd in een gebied van Natuurmonumenten. Het is de eerste zekere waarneming van een..


Lees verder 16 april 2018   7 jaar oud

De intrek van Europese en Amerikaanse aal is sterk achteruitgegaan. Daarom wordt er nu veel energie gestoken in het ontwikkelen van kennis en nemen van maatregelen. Vrijwilligers spelen op internationaal niveau een belangrijke rol..


Lees verder 11 april 2018   7 jaar oud
Platte oester

De inheemse Platte oester had het in het verleden zwaar. Een ziekte in een strenge winter, overbevissing en later verdringing door de exotische Japanse oester, deden de tweekleppige sterk afnemen. In 2010 namen duikers in de..


Lees verder 8 april 2018   7 jaar oud
Heeeeeey, Kiertje?

Het Haringvliet staat in aanloop naar en tijdens World Fish Migration Day op 21 april in het teken van ruimte voor trekvissen, zoals zalm, paling en steur. Van alle kanten, van de Alpen tot de Noordzee, is er aandacht voor de..


Lees verder 5 april 2018   7 jaar oud
Boomkikker verkeersslachtoffer

Geef platgereden, doodgevroren of deels gepredeerde amfibieën een tweede leven! Deze dode dieren kunnen ons verder helpen bij het onderzoek naar onder andere virussen, schimmels en decompositie. Zo hopen we op termijn onze..


Lees verder 28 maart 2018   7 jaar oud
Wulp PPZ

De wulp is een nieuwkomer op de Rode Lijst: het aantal broedparen nam sinds 1990 met de helft af. In Nederland is de wulp meer en meer gaan broeden in agrarisch gebied. Om de wulp in Drenthe een steun in de rug te geven, werken..


Lees verder 28 maart 2018   7 jaar oud
Grutto

Wat is nou precies een Rijke Weide? Welke zuivel draagt écht bij aan het leven op de Nederlandse weilanden? Met de campagne 'Elke meter telt!' geeft Vogelbescherming antwoord op deze vragen. Want alleen met écht duurzame zuivel..


Lees verder 27 maart 2018   7 jaar oud
Donkere klaverzandbij

Hoe gaat het met de wilde bijen van Noord-Brabant? Deze vraag hoopt de Provincie over enkele jaren te kunnen beantwoorden met de resultaten van een bijenmonitoring op provinciaal niveau. Tijdens de eerste rondes in 2017 zijn 156..


Lees verder 25 maart 2018   7 jaar oud

Archief