Natuurberichten

Dossier: Vissen

Pagina 30 van 64 - 640 Resultaten

zonnebaars lead

De zonnebaars, een mooie vis die vaak in vijvers wordt gehouden bij koi karpers om ze vrij te houden van parasieten. Maar ook een invasieve exoot die is opgenomen in de Europese Unielijst met soorten die de inheemse natuur..


Lees verder 4 september 2020   4 jaar oud
Walvishaai

In juli ontdekte de Ecuadoraanse marine 260, voornamelijk Chinese, vissersschepen bij de beschermde wateren rond de Galapagoseilanden. De schepen komen elk jaar naar dit gebied, maar de vloot van dit jaar is één van de grootste..


Lees verder 23 augustus 2020   4 jaar oud
Mangrove

Het is vandaag WorldMangroveDay. Mangroves zijn belangrijk voor de natuur en voor mensen. Wereldwijd zijn miljoenen mensen afhankelijk van deze kustbossen voor voedsel, kustbescherming en inkomsten. Alles bij elkaar genereren..


Lees verder 26 juli 2020   4 jaar oud

Met de aanleg van een moerasgebied en de aanplant van nieuw bos, zet de provincie Utrecht in op de komst van meer planten, dieren en vogels in het Natura 2000-gebied de Lunenburgerwaard. ..


Lees verder 25 juli 2020   4 jaar oud
Tijgerhaai

Dinsdag was het Shark Awareness Day, een dag die haaien verdienen vanwege hun belangrijke rol in de natuur. Daarom zetten we ze graag in the spotlight. Dat doen we aan de hand van vijf bijzondere manieren waarop haaien, maar ook..


Lees verder 17 juli 2020   4 jaar oud
Europese Atlantische steur

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maakte vorige week vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat ze een visserijvrije zone van 1500 meter bij de Haringvlietdam in wil stellen...


Lees verder 10 juli 2020   4 jaar oud
Kaukasische dwerggrondel

Terwijl heel Nederland in de ban was van het coronavirus, werd tijdens het voorjaar van 2020 door onderzoekers van RAVON in de Zuid-Hollandse Delta een voor Nederland nieuwe vissoort gevangen. Het gaat zeer waarschijnlijk om de..


Lees verder 7 juli 2020   4 jaar oud
Noord-Aziatische modderkruiper

In de Tungelroyse Beek komen sinds 2012 Aziatische modderkruipers voor. In 2019 werden in Vlaanderen ook de eerste dieren gevangen. Nu blijkt uit eDNA-onderzoek dat het niet om de Aziatische modderkruiper (Misgurnus..


Lees verder 2 juli 2020   4 jaar oud
wasbeer

Wat hebben de nijlgans, muntjak en wasbeerhond gemeen met de waterhyacint, de letterschildpad en de reuzenberenklauw? Ze staan allemaal op de Europese lijst van invasieve exoten die een bedreiging vormen voor onze inheemse..


Lees verder 22 juni 2020   4 jaar oud
Kleine plevier op Bliek in het Haringvliet

Vis- en vogeleiland Bliek in het Haringvliet blijkt anderhalf jaar nadat het is aangelegd volop ruimte te bieden aan allerlei soorten kustbroedvogels en vissen. Het zanderige, kale eiland met vele ondieptes is nog volop in..


Lees verder 19 juni 2020   4 jaar oud

Archief