Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 220 van 374 - 3735 Resultaten

aangevreten eiken

De eerste eikenprocessierupsen zijn uit de eitjes en daarmee komt bestrijding ook weer ter sprake. Nematoden en XenTari zijn twee preventieve middelen die bekend zijn, maar nu is er een ontheffing verleend om een proef op maar..


Lees verder 11 april 2020   5 jaar oud

Het drie jaar durende pilotproject 'Natuurrijke slaperdijken Groningen' wil de natuur- en landschapswaarden van de slaperdijken en hun directe omgeving versterken. Daar zal een breed scala aan struweelvogels en kritische..


Lees verder 10 april 2020   5 jaar oud
Rhoonsestort

In de polders van het Buijtenland van Rhoon ten zuiden van Rotterdam werken boeren en natuurbeheerders samen aan een bloeiende toekomst. Onderdeel van de samenwerking is het monitoren van de ontwikkelingen in de natuur. Uit..


Lees verder 8 april 2020   5 jaar oud

De migratie van rivierprik door het Apeldoorns Kanaal en de Grift is afgelopen winter onderzocht. Aan de hand van in totaal 95 gezenderde rivierprikken is gekeken waar zich migratieknelpunten bevinden en in hoeverre deze barrières..


Lees verder 8 april 2020   5 jaar oud

De kamsalamanders op de Sallandse Heuvelrug hebben de droogte en het ranavirus overleefd, concludeert opgeluchte boswachter Ruben Vermeer. Deze week onderzocht hij de poelen waarin ze voorkomen. De zeldzame amfibieën blijken..


Lees verder 8 april 2020   5 jaar oud
Wild zwijn eet van een doodgereden edelhert. Ondertussen houdt een een wolf afstand en wacht netjes op de beurt. EENMALIG GEBRUIK

Op de Veluwe profiteren diverse aaseters van dode dieren in de natuur. Door de terugkeer van de wolf is sinds een jaar de Veluwse soortenrijkdom nóg completer geworden. Op wildcamera’s is goed te zien hoe deze predator weer zijn..


Lees verder 8 april 2020   5 jaar oud
Trekrus in zandverstuiving

Natuurorganisaties FLORON, BLWG en NMV hebben een kaart gemaakt met 140 gebieden die het meest belangrijk zijn voor de botanische rijkdom in Nederland. De gebieden voldoen aan de critieria van de systematiek voor Important Plant..


Lees verder 7 april 2020   5 jaar oud
Nature Today app

In de eerste week van NatureToday.nl namen al meer dan 20 duizend mensen een kijkje. Veel mensen zijn verrast door de grote soortenrijkdom om hen heen. Zelfs in grote steden kun je op loopafstand wel 250 soorten vogels,..


Lees verder 7 april 2020   5 jaar oud
inheems bloemrijk grasland

Veel overheden stellen terecht geld ter beschikking om te voorkomen dat de economie helemaal instort door de coronacrisis. Laten we daarbij geld voor natuurherstel en maatregelen voor het klimaat en milieu niet vergeten, stelt..


Lees verder 7 april 2020   5 jaar oud
spade in de grond - eenmalig gebruik

Een rijke bodem vol leven werkt als een spons. Hoe beter de structuur is en hoe meer organische stof de bodem bevat, hoe meer water hij vasthoudt. Er zijn verschillende manieren om de bodem gezond te houden. Het uitvoeringsplan..


Lees verder 6 april 2020   5 jaar oud

Archief