Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 288 van 368 - 3671 Resultaten

Sleufkouterbemester

Stikstofdepositie is, naast de uitstoot van broeikasgassen en habitatvernietiging, de belangrijkste factor waarmee de mensheid de natuur wereldwijd beïnvloedt. De recente inzichten over bedreigingen voor de biodiversiteit en wegen..


Lees verder 12 augustus 2017   7 jaar oud

De afgelopen dagen werden verschillende lanen en bermen van bospaden onderzocht op het voorkomen van paddenstoelen. In de berm van de Verbrande Panweg in de duinen van Bergen (NH) werd de aandacht getrokken door een paar grote..


Lees verder 9 augustus 2017   7 jaar oud
Natuurvriendelijke oever

Afgelopen jaren heeft waterbeherend Nederland geïnvesteerd in de aanleg van natuurvriendelijke oevers langs watergangen ter verbetering van de biodiversiteit en waterberging. FLORON en RAVON evalueren de effecten van..


Lees verder 8 augustus 2017   7 jaar oud

De bekendste plaatjeszwam van Nederland is ongetwijfeld de Grote parasolzwam. Onder invloed van de zomerse regenbuien van de afgelopen week kwamen er veel Grote parasolzwammen in de duingraslanden tevoorschijn. Ze worden ook wel..


Lees verder 2 augustus 2017   7 jaar oud

Ook tuinen en buitenruimtes kunnen van belang zijn voor meer duurzaamheid en biodiversiteit. Om een goede inrichting van dit soort ruimtes te bevorderen, heeft NL Greenlabel - opgericht door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra - het..


Lees verder 1 augustus 2017   7 jaar oud
Margrietjes Actinothoe sphyrodeta

Botanici zullen waarschijnlijk nu hun wenkbrauwen gaan fronsen. Toch hebben Belgische sportduikers begin deze maand een klein aantal Margrietjes in de westelijke Oosterschelde aangetroffen. Het betreft een kleine soort zeeanemoon..


Lees verder 30 juli 2017   7 jaar oud

Het weer van de afgelopen twee zomerse weken is grillig verlopen. De plaatselijke wolkbreuken, soms vergezeld van onweer en stevige hagelbuien, hebben gezorgd voor een zeer lokale paddenstoelenweelde. Met name in de..


Lees verder 26 juli 2017   7 jaar oud
Eieren visdief

Het IJsselmeergebied is in potentie een prachtig vogelgebied. Maar het ontbreekt aan ondieptes en natuurlijke overgangen. Ook de aansluiting van vissen met de Waddenzee en het binnenland laat te wensen over. Vogelbescherming,..


Lees verder 25 juli 2017   7 jaar oud
Mannetje Grauwe Klauwier op een meidoorntak.

Tot vreugde van beheerders, Maashorstrangers en vele vogel- en natuurliefhebbers heeft een paartje grauwe klauwieren jongen groot gebracht in het begrazingsgebied van de wisenten in natuurgebied de Maashorst. Dit is extra..


Lees verder 23 juli 2017   7 jaar oud

De Biefstukzwam is uitgeroepen tot paddenstoel van het jaar 2017. Inmiddels is het medio juli en de eerste Biefstukzwammen van het jaar zijn alweer gezien. De Nederlandse Mycologische Vereniging maakt van deze gelegenheid gebruik..


Lees verder 19 juli 2017   7 jaar oud

Archief