Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 317 van 367 - 3668 Resultaten

Vier jonge zwarte ooievaars bezochten afgelopen week het natuurgebied de Kettingdijk bij Weert. In het gebied, dat grotendeels in beheer is bij Natuurmonumenten en voor een klein deel bij ARK Natuurontwikkeling, wordt gewerkt aan..


Lees verder 20 september 2015   9 jaar oud

De speerwaterjuffer is een zeer zeldzame libellensoort van matig voedselrijke, niet verzuurde vennen. De laatste bolwerkjes voor deze soort liggen in Noord-Brabant, maar ook daar is herstel en bescherming van het leefgebied hard..


Lees verder 18 september 2015   9 jaar oud

Wie nu door de uiterwaarden loopt ziet volop ruigte van zware mosterd, grote klit, brandnetel, distels en andere kruiden. In het najaar kleuren de gebieden in vele kleuren bruin, geel en rood. Deze ruigtes zijn van levensbelang..


Lees verder 15 september 2015   9 jaar oud

Ondanks de mooie nazomer verkeren de oesters in de Oosterschelde en ook op vele andere plaatsen op de West-Europese kust in zwaar weer. Met de opening van het oesterseizoen op 7 september vroegen de oestervissers zich publiek en..


Lees verder 13 september 2015   9 jaar oud
Detail, kop, Atlantische steur

Bijna drie maanden na uitzetting in de Rijn is één van de uitgezette steuren door een garnalenkotter gevangen in de Noordzee. De garnalenvissers hebben hun vangst gemeld bij Sportvisserij Nederland, WNF en ARK Natuurontwikkeling...


Lees verder 10 september 2015   9 jaar oud
Jonge wilde kat VOOR EENMALIG GEBRUIK

Wie in de bossen van Zuid-Limburg een jonge kat aantreft, moet het dier niet zo maar mee naar huis nemen. Het kan gaan om een wilde kat. Net over de grens, in het Belgische Opglabbeek, werd afgelopen weekend, bij een opvangcentrum..


Lees verder 4 september 2015   9 jaar oud
De bloeiwijze van Cotoneaster dammeri. Een laagblijvende, altijdgroene dwergmispel

Dwergmispels (Cotoneasters) worden veel in tuinen en openbaar groen aangeplant. In Nederland zijn zo’n 36 soorten in de handel, waarvan alleen de Wilde dwergmispel inheems is. In Midden-Europa zijn minstens 10 exotische..


Lees verder 31 augustus 2015   9 jaar oud
Grootschalige invasie van Gaspeldoorn (Ulex europaeus) in het Hinewai natuurreservaat op het Banks schiereiland in Nieuw-Zeeland. Gaspeldoorn werd hier vanuit Europa geïntroduceerd in de eerste fase van de Europese nederzettingen. Het beheersen van de invasie kost miljoenen dollars

Voor het eerst hebben wetenschappers in kaart gebracht hoe planten zich verspreiden en vestigen op continenten waar ze oorspronkelijk niet vandaan komen. Zij concluderen dat de mens verantwoordelijk is geweest voor de vestiging..


Lees verder 25 augustus 2015   9 jaar oud
Argusvlinder, de 'koningin van de weide' vaart wel bij een kruidenrijke grasmat.

De Koedood is een natuurontwikkelingsgebied van ARK Natuurontwikkeling van een paar jaar oud op IJsselmonde (ZH). De afgelopen weken werden hier weer argusvlinders waargenomen. Dankzij de bloemenrijkdom komt deze zeldzame vlinder..


Lees verder 23 augustus 2015   9 jaar oud
Na de zware zomerstorm van 25 juli 2015 was het Noordzee bedekt met ontelbare verse schelpdieren en andere zeedieren.

Zaterdag 25 juli 2015 zullen veel mensen die toen in Nederland verbleven zich nog lang herinneren. Een zware storm met hevige windstoten trok over ons land en vooral de kustprovincies waren voor deze storm het doelwit. Veel..


Lees verder 16 augustus 2015   9 jaar oud

Archief