Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 106 van 218 - 2175 Resultaten

Sterna sandvicensis. Grote stern

Hoe prachtig het enige natuurlijke UNESCO Werelderfgoed van Nederland – de Wadden – ook is, toch gaat niet goed met de wadvogels. Voor een groot deel is dat te wijten aan (onbedoelde) verstoring door mensen. Dat kan en moet..


Lees verder 10 mei 2022   3 jaar oud
duingebied Hollandse Duinen

De snelle verspreiding van invasieve exoten vormt een bedreiging voor een van ons meest unieke en kenmerkende landschap: de Nederlandse duinen. Zo ook in het natuurgebied Hollands Duin, waar de giftige klimplant zwarte engbloem..


Lees verder 7 mei 2022   3 jaar oud
Opvangzeehond Jet test nieuwe zender (eenmalig exclusief gebruik WUR)

Ecomare gaat in samenwerking met Wageningen Marine Research dit jaar bij tien opvangzeehonden een nieuw type zender testen. Hierdoor kunnen de bewegingen en het duikgedrag van de dieren na vrijlating in detail worden gevolgd...


Lees verder 7 mei 2022   3 jaar oud
kennisdag - primair

In het kader van Kleurkeur, een certificaat voor ecologisch bermbeheer van De Vlinderstichting en de Stichting Groenkeur, was er op 22 april een kennisdag waar innovaties centraal stonden. Door vernieuwende ideeën, apparaten en..


Lees verder 5 mei 2022   3 jaar oud

Sinds enige jaren werken we in Nederland aan het concept Basiskwaliteit voor de natuur. Jarenlang richtte het natuurbeleid zich op natuurgebieden en bijzondere soorten. Maar de kwaliteit van ons hele landschap is ver beneden peil..


Lees verder 4 mei 2022   3 jaar oud
Walviskadaver (slechts eenmaal exclusief gebruik WUR)

Bij het walviskadaver op Rottumerplaat, dat eind 2020 is aangespoeld, zijn 21 nieuwe keversoorten gevonden. De beestjes bleken onder meer gespecialiseerd in het verorberen van huid en botten. Het is één van de resultaten uit het..


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Graafwerkzaamheden bij het Greveschutven

De werkzaamheden rond het Greveschutven zijn nog maar net afgerond, maar de resultaten zijn nu al indrukwekkend. Sinds kort zijn er weer roerdompen en boomkikkers te horen. Mari de Bijl is al veertig jaar bij het gebied betrokken..


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Onderzoek aan Zwarte specht

Al bijna dertig jaar werkt Stichting Bargerveen aan systeemgericht herstel en beheer van de Nederlandse natuur. In nauwe samenwerking met beheerders wordt ecologische kennis ontwikkeld en vertaald naar de praktijk van beheer en..


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Eenmalig gebruik

In 2030 wil Breda een ‘stad in een park’ zijn, met voor elke inwoner groen binnen handbereik. Inmiddels is de gemeente zo’n vier jaar onderweg om die ambitie waar te maken. Hoe gaat het met de groene plannen? Stadsecoloog Rombout..


Lees verder 3 mei 2022   3 jaar oud
Rust in de kudde.

Eind maart zijn vijf wisenten uit het Kraansvlak, een van de natuurgebieden die PWN beheert in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, naar Spanje geëxporteerd. Ze zijn uitgezet in het La Serreta European bison project, een gebied in..


Lees verder 2 mei 2022   3 jaar oud

Archief