Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 174 van 211 - 2109 Resultaten

Melkveehouder Ad van Rees stimuleert de variatie aan kruiden op zijn weiland: zo maakt hij de sloten schoon en gebruikt hij aan de randen geen kunstmest. Dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, het kruidenrijk product van..


Lees verder 22 januari 2020   5 jaar oud
Doodgereden reebok EENMALIG GEBRUIK

Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Het is eten en gegeten worden. ARK Natuurontwikkeling, BuitenGewoon en Staatsbosbeheer geven je vanaf vandaag weer een uniek kijkje in deze oneindige cyclus van leven en dood...


Lees verder 19 januari 2020   5 jaar oud
Bovenaanzicht Kempen~Broek

ARK Natuurontwikkeling en Natuurmonumenten werken in GrensPark Kempen~Broek al tien jaar aan het verbinden van natuurgebieden. Nu is er een reuzenstap gezet op weg naar robuustere natuur. Op vier plaatsen werden wildroosters..


Lees verder 19 januari 2020   5 jaar oud
Nevelpanter

Van alle grote kattensoorten ter wereld worden er tenminste zeven aangetroffen in één enkel landschap op de grens van Thailand en Myanmar. Maar volgens een rapport van WWF worden deze bijzondere katten steeds meer bedreigd. WWF..


Lees verder 18 januari 2020   5 jaar oud
Black-footed rock-wallaby (Petrogale lateralis) baby in buidel, Heavitree Gap, Alice Springs, Northern Territory, Australia

De koala en de kangoeroe vormen het gezicht van de dierlijke slachtoffers van de bosbranden in Australië. Iedereen heeft hartverscheurende beelden gezien van hun verbrande neuzen en poten en angstige gedrag. Maar het vuur en..


Lees verder 17 januari 2020   5 jaar oud
bosinventarisatie

Soms is het nodig om bossen (opnieuw) in kaart te brengen. Zo krijgen we inzicht in de zogenaamde staande houtvoorraad, de soortensamenstelling en de vitaliteit van de bomen. Dat doen we doorgaans met een bosinventarisatie. Maar..


Lees verder 15 januari 2020   5 jaar oud
Ensis

Om het effect van het passeren van een garnalenkor op de zeebodem te onderzoeken, is door Wageningen Marine Research in de Waddenzee een experiment uitgevoerd. Hierbij werd in een aantal proefvakken met verschillende intensiteit..


Lees verder 14 januari 2020   5 jaar oud
De Zandbraak

In 2012 en 2013 werd in Noord-Holland natuurontwikkelingsproject Zandbraak uitgevoerd. In de drooggemalen polder werd een plas gegraven en een nieuw gemaal geplaatst. Het resultaat na zes jaar: de Zandbraak is uitgegroeid tot een..


Lees verder 14 januari 2020   5 jaar oud
Pompveld 4

“We hebben een opgevouwen sloot gegraven”, zegt Bart Pörtzgen enthousiast als hij vertelt over de verbeteringen in het Pompveld. Het Pompveld ligt in het Land van Heusden en Altena (NB) en is woongebied van drie bedreigde..


Lees verder 13 januari 2020   5 jaar oud
Wandelaars en Schotse hooglanders EENMALIG GEBRUIK

Grote grazers vervullen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een gevarieerd natuurlandschap. De rondtrekkende kuddes dragen bovendien bij aan de natuurbeleving van het publiek. Een aandachtspunt daarbij voor de beheerder is..


Lees verder 12 januari 2020   5 jaar oud

Archief