Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 19 van 211 - 2107 Resultaten

Schieraal

Wist je dat schieralen van uiterlijk veranderen als ze zich voorbereiden op hun lange reis van zoet water naar de oceaan? Hun huid verandert van kleur en de ogen worden groter met een blauwe gloed. Om deze ‘puberende’ schieralen..


Lees verder 23 oktober 2024   6 mnd oud
Staatsbosbeheer organiseerde jarenlang excursies naar Rottumeroog.

Tienduizenden vogels gebruiken het als broed- en rustplaats; Rottumeroog. Omdat er vrijwel geen mens op dit Waddeneiland komt, heeft de natuur hier vrij spel. Begin dit jaar is het beheer ervan overgegaan van Staatsbosbeheer naar..


Lees verder 23 oktober 2024   6 mnd oud

Hangvennen herbergen een unieke combinatie van flora en fauna die je bijna nergens anders vindt. De bijzondere vennen zijn al vrij zeldzaam en daarbij hebben ze door menselijke ingrepen in het verleden ook nog eens aardig wat te..


Lees verder 22 oktober 2024   6 mnd oud
Heckrunderen op de Slikken van Flakkee

Wie een moestuin heeft weet het: gras wint de concurrentiestrijd met kruiden. Hedendaagse graslanden zijn vaak arm aan kruiden. Dat is niet altijd zo geweest. Een ecologische reconstructie laat zien dat de intensief door grote..


Lees verder 20 oktober 2024   6 mnd oud
Groene Loper Enschede op de tuinmarkt

De tuinmarkt in nieuwbouwwijk Boswinkel in Enschede biedt nieuwe bewoners inspiratie voor hun tuinen, versterkt de gemeenschap en helpt de natuur. Er worden inheemse planten uitgedeeld, bewoners kunnen aan de slag met vogel- en..


Lees verder 16 oktober 2024   7 mnd oud
Bloemrijke akkerrand in Flevoland

Natuurlijke plaagbestrijding in de landbouw is kansrijker als in de buurt van een akker ook voldoende andere landschapselementen aanwezig zijn, die extra voedsel bieden voor roofinsecten. Ook is het goed om meerdere gewassen naast..


Lees verder 16 oktober 2024   7 mnd oud
Bonte strandlopers

Het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur en Rijkswaterstaat stellen samen drie miljoen euro beschikbaar voor de tweede fase van het programma Wij&Wadvogels. Dit is een extra financiering om vogels te..


Lees verder 15 oktober 2024   7 mnd oud
Noordzeeleven

Stichting Doggerland en ARK Rewilding Nederland stappen naar de rechter om beschermde natuurgebieden in de Noordzee te redden. Want waar speciaal aangewezen Natura 2000-gebieden op zee veilige havens moeten zijn voor de natuur,..


Lees verder 12 oktober 2024   7 mnd oud
Researcher introducting West Indian top shell (whelk) on artificial reef.

Saba heeft een spannend nieuw initiatief om zijn koraalriffen te herstellen. Dit nieuwe project, dat loopt van 2024 tot 2026, richt zich op het herstel van belangrijke soorten in de onderwaterecosystemen van het eiland. Met een..


Lees verder 12 oktober 2024   7 mnd oud
Ook het Twentse Punthuizen is veel natter dan normaal.

Voor de biodiversiteit is maaien noodzakelijk. Anders overwoekeren bepaalde grassen de meer kwetsbare vegetatie. Maar door de vele regen dit jaar zijn veel terreinen erg nat en kunnen boswachters de maaiwerkzaamheden minder goed..


Lees verder 11 oktober 2024   7 mnd oud

Archief