Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 24 van 211 - 2107 Resultaten

Schotse Hooglanders begrazen heidegebied

OBN Natuurkennis heeft een folder ontwikkeld met een beheeradvies over wormenbestrijding bij grazers. Hierin leggen we uit wat het effect is van ontwormingsmiddelen op de natuur en hoe het gebruik van deze middelen tot een minimum..


Lees verder 20 augustus 2024   8 mnd oud
Landschapselementen als knotbomen, een hoogstamboomgaard en bossingel vonden enkele jaren geleden een plek bij de familie Hendriks in Den Dungen. Met hulp van veldcoördinatoren van Brabants Landschap, de gemeente Sint-Michielsgestel en de Provincie Noord-Brabant krijgen zij door de Stimuleringsregeling Landschap ook hulp bij het beheer. De familie ziet nu meer hazen, diverse uilen en heeft minder last van ratten

Brabantse gemeenten, waterschappen en de provincie Noord-Brabant hebben in de eerste zes maanden van 2024 drie miljoen euro geïnvesteerd in het bevorderen van biodiversiteit en leefbaarheid van het buitengebied. Daarmee is bijna..


Lees verder 19 augustus 2024   8 mnd oud

Het RoffaReefs-programma van Diergaarde Blijdorp, opgericht door Sander van Lopik, presenteerde zijn baanbrekende werk op het gebied van rifherstel tijdens de DCNA Reef Restoration Workshop. RoffaReefs heeft een duurzaam..


Lees verder 17 augustus 2024   8 mnd oud
Lake Lowlands van bovenaf

Komend weekend is het Nederlands Instituut voor Ecologie op Lowlands te vinden. Tijdens dit muziekfestival in Biddinghuizen gaan zij samen met de bezoekers de waterkwaliteit van het plaatselijke meer – dat dan Lake Lowlands heet –..


Lees verder 16 augustus 2024   9 mnd oud
Boerenzwaluw

Bij een ongewoon voorval kan vergeten worden dat er ook rekening gehouden dient te worden met natuur. In Groningen werd begin augustus getoond dat dat gelukkig niet altijd zo is: natuur kan meegenomen worden in het actieplan en..


Lees verder 16 augustus 2024   9 mnd oud
Jena Edwards aan het werk (eenmalig exclusief WMR)

Sinds de jaren tachtig nemen de populaties migrerende vissen af in de Waddenzee. De oorzaak van deze afname is nog niet duidelijk. Promovendus Jena Edwards volgt al enkele jaren grote vissoorten in de Waddenzee. In haar studie..


Lees verder 15 augustus 2024   9 mnd oud
Japanse duizendknoop

De Aziatische duizendknoop vormt een serieuze bedreiging voor bijzondere beekdalen. Wat als je de veerkracht van een ecosysteem zelf vergroot, in plaats van de invasieve exoot met man en macht blijven verwijderen? Het Europese..


Lees verder 13 augustus 2024   9 mnd oud
Knikkende schroeforchis bij het Beuven op de Lieropse Heide

De Noord-Amerikaanse knikkende schroeforchis leek lange tijd niet invasief in Nederland. De laatste jaren nemen echter zowel het aantal vindplaatsen als de grootte van de populaties flink toe. Of de soort een negatief effect heeft..


Lees verder 13 augustus 2024   9 mnd oud
De charismatische zandhommel is de panda van de Nederlandse delta. Deze werkster zit op rode ogentroost.

De ernstig bedreigde zandhommel bezoekt vooral klavers en distels, maar ook tal van andere planten. Dat blijkt uit de honderden waarnemingen die hommelliefhebber Gert Huijzers in de laatste jaren verzamelde. Rekening houden met de..


Lees verder 12 augustus 2024   9 mnd oud
Submersible used during the expedition.

Een recente wetenschappelijke studie heeft licht geworpen op de weinig bekende ecosystemen die gedijen in de mesofotische riffen van de Nederlandse Cariben. Onderzoekers verkenden deze 'Twilight Zone'-riffen, gelegen op een diepte..


Lees verder 10 augustus 2024   9 mnd oud

Archief