Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 65 van 211 - 2106 Resultaten

wolf in het Bayerische Wald in Duitsland

Nu de wolf terug is in Nederland, is er weer een toppredator in het ecosysteem. Wat is de invloed daarvan op dat ecosysteem? “Veel is nog onduidelijk”, vertelt Staatsbosbeheer-ecoloog Aaldrik Pot. “Iedere verandering in een..


Lees verder 30 mei 2023   1 jaar oud
Grutto's

In de Oostermeent bij Blaricum (NH) is recent een gebied speciaal ingericht voor weidevogels. Het sluit nu aan bij het belangrijke weidevogelkerngebied in de Eempolders van Utrecht. Zullen kemphanen en andere weidevogels De Kampen..


Lees verder 30 mei 2023   1 jaar oud
De rivier de Berkel bij Zutphen.

Nederlandse natuurgebieden staan zwaar onder druk, waardoor zelfs algemene soorten als het konijn en de egel in aantallen afnemen. Vanuit zowel de EU als de VN zijn doelstellingen opgesteld om biodiversiteitsverlies te stoppen en..


Lees verder 27 mei 2023   1 jaar oud
Koraal Aruba. VOOR EENMALIG GEBRUIK

Recent is ‘Turning the Tide’ van start gegaan, een groot natuurherstelproject voor de mangrovebossen en koraalriffen in Aruba. Het is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit & Research en de Arubaanse partners NGO..


Lees verder 26 mei 2023   1 jaar oud
De Europese steur

Op vrijdag 2 juni worden 29 steuren van een jaar oud uitgezet in de Biesbosch. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zal bij deze uitzetting aanwezig zijn. Hiermee zwemt er na zeventig jaar afwezigheid weer jonge steur in de Nederlands..


Lees verder 26 mei 2023   1 jaar oud
Bloeiende bosranden: bron van biodiversiteit

Bloeiende bosranden gaan de komende jaren steeds meer opvallen. In de afgelopen vijf jaar heeft Staatsbosbeheer op zo’n tweehonderd locaties in de Flevolandse bossen de harde grens tussen bos en landbouwgrond natuurlijker en meer..


Lees verder 25 mei 2023   1 jaar oud
Phytolacca americana clusters

De Westerse karmozijnbes komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar doet steeds meer zijn intrede in Noord-Europa als invasieve exoot. De soort heeft een voor invasieve exoten relatief lange aanloopfase nodig, maar na deze fase is..


Lees verder 23 mei 2023   1 jaar oud
Stuifkuil in grijs duin

In de duinen is de depositie van stikstof sinds het begin van de jaren negentig flink afgenomen. Dat heeft geleid tot minder hoge en minder dichte grasmatten in het duinlandschap. Goed nieuws, want de bodem krijgt nu meer zonlicht..


Lees verder 22 mei 2023   1 jaar oud
Koala in een boom bij Two Thumbs Wildlife Trust bij Cooma, Nieuw-Zuid-Wales.

Koala's en reuzenkoeskoezen (buideldier) zijn voorbeelden van de vele diersoorten die profiteren van de verbinding van duizenden hectaren Australische leefgebieden. Deze gebieden werden getroffen door de Black Summer-bosbranden in..


Lees verder 20 mei 2023   1 jaar oud
Oeverplanten in de Leidse regio

Nederland heeft duizenden kilometers aan waterwegen en oevers. Deze overgangen van land naar water bieden veel kansen voor biodiversiteit. Maar benutten we deze kansen wel? Welke oevers zijn biodivers, en welke kunnen van een..


Lees verder 20 mei 2023   1 jaar oud

Archief