Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 91 van 211 - 2109 Resultaten

Tussen Hilversum en Bussum ligt het langste ecoduct van Nederland: Natuurbrug Zanderij Crailoo. Dit 800 meter lange ecoduct verbindt de Bussemerheide met het Spanderswoud. Niet alleen reeën en vossen steken hier het spoor en de..

Langs de loop van de Waal, van Gorinchem tot aan de Duitse grens, worden regelmatig mechanisch beschadigde palingen gevonden. De doodsoorzaak van deze geknakte alen wordt onderzocht door visonderzoekers van RAVON. Voor het grote..

Zoals je misschien wel weet was het prachtige Atlantisch Regenwoud ooit dertig keer zo groot als Nederland. Door grootschalige ontbossing verdween maar liefst vijfentachtig procent van dit gebied. En dat terwijl dit regenwoud het..

Het Franse kweekstation voor de kritisch bedreigde Europese steur meldt na jaren weer succesvolle voortplanting: er zijn babyvissen om straks uit te zetten in het wild. Ze moeten de restpopulatie van de zeer zeldzame soort..

Wereldwijd zijn alle 27 steursoorten met uitsterven bedreigd, volgens de nieuwe Rode Lijst van IUCN. "Alle alarmbellen gaan af. Steuren staan helaas wereldwijd symbool voor de achteruitgang van rivieren, terwijl die juist..

Houtwallen kunnen goede voedselbanken en leefgebieden zijn voor bestuivers, maar de kwaliteit van de houtwal speelt hier een rol in. Zowel de hoeveelheid beschikbare bloemen, als het aantal soorten en de verspreiding van deze..

Natuurgebied de Leidsche Hoeven staat prachtig in bloei. Drie jaar geleden is dit gebied tussen Geldermalsen en Culemborg omgevormd van landbouw naar natuur. Een veelbelovend plaatje. Maar hoe ontwikkelt de natuur zich echt? De..

Op het particuliere landgoed de Hulst dragen waterbergingsmaatregelen bij aan het voorkomen van wateroverlast in de stad Oldenzaal tijdens piekbuien. Het landgoed ligt op de stuwwal van Oldenzaal, tegen de Tankenberg aan. Dit..

Hemelboom is een invasieve exoot die veel in stedelijke omgeving is aangeplant. Hoewel de soort onder de Europese regelgeving voor exoten valt, neemt de soort nog steeds toe. Dat komt mede omdat Hemelboom erg goed is aangepast aan..

Een blije berm. Daarvan worden insecten, vlinders en bijen blij, maar ook vogels en kleine zoogdieren. Want al die kilometers groen langs grote en kleine wegen vormen samen – als ze natuurlijk worden beheerd - een prachtig lint..