Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 98 van 218 - 2175 Resultaten

Wereldwijd zijn alle 27 steursoorten met uitsterven bedreigd, volgens de nieuwe Rode Lijst van IUCN. "Alle alarmbellen gaan af. Steuren staan helaas wereldwijd symbool voor de achteruitgang van rivieren, terwijl die juist..

Houtwallen kunnen goede voedselbanken en leefgebieden zijn voor bestuivers, maar de kwaliteit van de houtwal speelt hier een rol in. Zowel de hoeveelheid beschikbare bloemen, als het aantal soorten en de verspreiding van deze..

Natuurgebied de Leidsche Hoeven staat prachtig in bloei. Drie jaar geleden is dit gebied tussen Geldermalsen en Culemborg omgevormd van landbouw naar natuur. Een veelbelovend plaatje. Maar hoe ontwikkelt de natuur zich echt? De..

Op het particuliere landgoed de Hulst dragen waterbergingsmaatregelen bij aan het voorkomen van wateroverlast in de stad Oldenzaal tijdens piekbuien. Het landgoed ligt op de stuwwal van Oldenzaal, tegen de Tankenberg aan. Dit..

Hemelboom is een invasieve exoot die veel in stedelijke omgeving is aangeplant. Hoewel de soort onder de Europese regelgeving voor exoten valt, neemt de soort nog steeds toe. Dat komt mede omdat Hemelboom erg goed is aangepast aan..

Een blije berm. Daarvan worden insecten, vlinders en bijen blij, maar ook vogels en kleine zoogdieren. Want al die kilometers groen langs grote en kleine wegen vormen samen – als ze natuurlijk worden beheerd - een prachtig lint..

Onderzoek in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en IFAW laat zien dat er ruimte is voor een maatschappelijke dialoog over hoe het verder moet met de wolf in Nederland. De gemoederen over de aanwezigheid van..

Vandaag is het Shark Awareness Day. Deze jaarlijks terugkerende dag is heel belangrijk, want haaien en ook roggen hebben dringend onze aandacht nodig. We zitten namelijk middenin een haaien- en roggencrisis. Nathalie Houtman,..

Klimaatverandering heeft grote effecten op de natuur. Dit geldt zeker voor de grote rivieren. Extreme weersomstandigheden zorgen het ene moment voor droogte, het andere moment juist voor wateroverlast. Flora en fauna moeten zich..

De dynamiek in de Millingerwaard is – na zo’n 1000 jaar - terug. Tussen 2013 en 2022 is veel werk verzet in dit natuurgebied net ten zuiden van de Waal. Door het graven van hoofdgeulen en kwelgeulen heeft het water weer vrij spel...