Natuurberichten

Uitgever: Provincie Utrecht

De kracht van de provincie Utrecht zit in een unieke combinatie van factoren. Onze regio is nationaal en internationaal een topregio, met een innovatieve kenniseconomie dankzij de centrale ligging en een hoog kennisniveau. We hebben een mooi landschap, diversiteit van steden en dorpen en veel cultureel erfgoed. Omdat Utrecht zo aantrekkelijk is, groeit de regionale economie, het aantal inwoners en daarmee ook de mobiliteit. Onze opgave: de aantrekkelijkheid van onze provincie versterken en de groei zo faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Dit alles doen we in samenwerking met veel partners. De gezamenlijke opgaven waar we de komende jaren voor staan: het platteland vitaal houden, het stimuleren en faciliteren van een gezonde leefomgeving, de ruimtelijke kwaliteit bewaken, ons cultureel erfgoed koesteren en toegankelijk maken, het realiseren en beleefbaar maken van natuur, het bevorderen van de regionale economie, het stimuleren van de energietransitie en zorgen voor een goede bereikbaarheid.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 10 - 92 Resultaten

Een paar maanden geleden nam schoolouder Susan Vaessen het initiatief om de overwoekerde moestuin van de school flink onder handen te nemen. Dankzij een voucherregeling van de provincie Utrecht werd in een paar maanden tijd een..


Lees verder 7 september 2022   4 wkn oud
Veenweidegebied Utrecht

Maandag 5 september start op RTV Utrecht een nieuwe reeks afleveringen van ‘Mijn Mooiste Plek’. In dit natuurprogramma gaat het over het prachtige Utrechtse landschap, en vooral over hoe je dat landschap kan beleven. In deze..


Lees verder 4 september 2022   1 maand oud
Droge spreng

Door klimaatverandering en toenemend gebruik van het watersysteem komt dit systeem onder druk te staan. De gevolgen zijn steeds duidelijker zichtbaar op de Utrechtse Heuvelrug. Om het watersysteem te verbeteren slaan overheden en..


Lees verder 8 juli 2022   2 mnd oud

Door de hoge aardgasprijzen gaan veel mensen aan de slag met het isoleren van muren en daken. Daarbij worden regelmatig zeldzame vogels of vleermuizen gedood. De provincie Utrecht heeft hier nu een oplossing voor:..


Lees verder 23 juni 2022   3 mnd oud

Om de biodiversiteit in het landelijk gebied te verbeteren, is het belangrijk dat de landbouw natuurinclusief wordt. Staatsbosbeheer draagt de komende jaren het beheer van tachtig hectare natuur in polder Demmerik over aan..


Lees verder 16 juni 2022   3 mnd oud
Lunenburgerwaard met schoolkinderen

Het Utrechtse natuurgebied Lunenburgerwaard is de afgelopen maanden flink verbeterd. Zo is er rivierhout aangebracht, is het ooibos uitgebreid en is er een plas- en moerasgebied aangelegd. Het gebied voldoet nu aan de voorwaarden..


Lees verder 10 juni 2022   3 mnd oud
Kinderen spelen op greonblauw schoolplein

Van een saai, grijs en betegeld schoolplein naar een groene oase met een speelheuvel, een glijbaan en bosbessen- en frambozenstruiken. Steeds meer basisscholen in de provincie Utrecht kiezen ervoor om hun schoolplein groen en..


Lees verder 8 juni 2022   3 mnd oud

Hoe laat je kinderen ervaren dat de natuur dichtbij huis ook heel bijzonder is? Je neemt ze mee op expeditie! Kinderen uit groep vijf en zes van basisschool de Windroos uit Wijk bij Duurstede mochten, samen met de boswachter, als..


Lees verder 3 juni 2022   4 mnd oud
Akker met slootjes en watergemaal

De provincie Utrecht wil het agrarisch natuurbeheer uitbreiden en zo de natuur- en landschapskwaliteiten in en rond weilanden, akkers en boerensloten behouden en verbeteren. Dit blijkt uit de 'Visie Agrarisch Natuurbeheer..


Lees verder 22 mei 2022   4 mnd oud
Kleine landschapselementen lead

De provincie Utrecht stelt tweehonderdduizend euro beschikbaar voor vergroening van het landschap in de Lopikerwaard. De subsidie is bedoeld voor de aanleg en het herstel van zogenoemde kleine landschapselementen (KLE). ..


Lees verder 20 mei 2022   4 mnd oud

Archief