Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Deel deze pagina

Pagina 1 van 9 - 89 Resultaten

Turtle passing by the research set-up at Double Wreck.

In een onderzoek van het Caribbean Netherlands Science Institute en Universiteit Utrecht is gekeken naar de effecten van Halophila stipulacea - een exotisch zeegras - op het vasthouden van sediment. De nieuwe zeegrassoort breidt..


Lees verder 20 september 2022   2 wkn oud
Mangrove channel

In het mangrovebos van Lac Bay, Bonaire, sterven veel bomen af. De kans bestaat dat het verhogen van de getijdenuitwisseling door het herstellen van mangrovekreken de leefomstandigheden van de bomen kan verbeteren. Daarom zijn de..


Lees verder 29 augustus 2022   1 maand oud

DCNA is dit jaar heel actief met het promoten van een agenda die focust op de natuur binnen Caribisch Nederland en daarbuiten. Of het nu gaat om het verdedigen van het Yarari zeezoogdier- en haaienreservaat, het aangaan van nieuwe..


Lees verder 20 augustus 2022   1 maand oud
Assisted Natural Recovery

Onderzoekers van Hogeschool Van Hall Larenstein, Wageningen University en Wageningen Marine Research hebben een nieuwe techniek ontwikkeld voor het natuurlijk herstel van Diadema zee-egels. Samen met de Saba Conservation..


Lees verder 5 augustus 2022   2 mnd oud
Cone Snails

Onderzoekers van de Florida Atlantic University en de Universiteit van California hebben onlangs een nieuwe soort kegelslak ontdekt voor de kust van Aruba. Deze soort leeft in de ondiepe wateren van Malmok Beach. Het is slechts..


Lees verder 30 juli 2022   2 mnd oud
Tropical Storm

De effecten van klimaatverandering zijn al duidelijk zichtbaar op de Nederlands Caribische eilanden. Dit jaar lanceerde de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) een Klimaatactieplan voor Caribisch Nederland. Dit plan geeft..


Lees verder 27 juli 2022   2 mnd oud
Sick and dying sea urchins

Sinds februari 2022 zijn er berichten over het afsterven van de zee-egels op een aantal eilanden in het Caribisch gebied, waaronder St. Eustatius, St. Maarten, Saba en Curaçao. Er wordt gevreesd voor een grote sterfte van de..


Lees verder 6 juli 2022   2 mnd oud
Red mangrove propagules

Sinds 2020 hebben de Mangrove Maniacs meer dan 1500 mangroven geplant langs de zuidwestkust van Bonaire. In een nieuw samenwerkingsproject met Hogeschool Van Hall Larenstein zijn deze nieuw aangeplante mangroven gemonitord en in..


Lees verder 4 juli 2022   3 mnd oud
Hawksbill sea turtle.

Elk jaar komen soepschildpadden en karetschildpadden, en soms zelfs lederschildpadden, naar Sint Eutstatius om eieren te leggen. Met behulp van nieuwe protocollen, ontwikkeld door studenten van Van Hall Larenstein, kan STENAPA in..


Lees verder 26 juni 2022   3 mnd oud
Sargassum influx

De bevindingen van een experiment uitgevoerd door STINAPA in het kader van een gezamenlijk project met WWF Mexico tonen aan dat grond verbeterd met sargassum hogere arseen- en cadmiumwaardes heeft. Arseen en cadmium zijn zware..


Lees verder 15 juni 2022   3 mnd oud

Archief