Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 1 van 17 - 165 Resultaten

Bleached coral.

Er is momenteel sprake van een wereldwijde massale koraalbleking, de tweede wereldwijde bleking van dit decennium. Experts van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en International Coral Reef Initiative (ICRI)..


Lees verder 25 mei 2024   5 dgn oud
Sabal antillensis Curacao Seru Bientu.

Recente genetische studies naar de inheemse palmsoorten in het Nederlands Caribisch gebied, met name naar Sabal antillensis op Curaçao en Sabal lougheediana op Bonaire, hebben cruciale inzichten opgeleverd die bevestigen dat deze..


Lees verder 11 mei 2024   2 wkn oud

Op 22 april heeft de onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie die voorheen bekend stond als Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA), de gelegenheid van de wereldwijde Dag van de Aarde aangegrepen om haar transformatie naar Aruba..


Lees verder 27 april 2024   1 maand oud
Saba land meets water

Het Sababank Nationaal Park was onlangs onderwerp van een innovatief onderzoek naar het in kaart brengen van habitats. Het in kaart brengen van habitattypen is essentieel voor inspanningen op het gebied van milieubeheer,..


Lees verder 24 april 2024   1 maand oud
Aruban whiptail lizard (Cnemidophorus arubensis).

Aruba, Bonaire en Curaçao herbergen unieke ecosystemen met verschillende soorten hagedissen die nergens anders ter wereld voorkomen. Daaronder zijn drie endemische soorten: de Arubaanse renhagedis, de Bonairiaanse renhagedis en de..


Lees verder 13 april 2024   1 maand oud
Morphotypes of Tubastraea on the platform's submerged sections, March 2017.

Koraalecosystemen zijn kwetsbaar voor invasieve soorten, waardoor ze uit balans gebracht kunnen worden. Zulke soorten worden onbedoeld getransporteerd, zoals blijkt uit onderzoek op een halfafzinkbaar platform dat afgemeerd lag..


Lees verder 9 april 2024   1 maand oud
Unomia invasion Venezuela.

Recente rapporten benadrukken de zorgwekkende verspreiding van het invasieve zachte koraal Unomia stolonifera, dat momenteel de mariene ecosystemen van Venezuela verwoest en ook is waargenomen in Cuba. Met de dreiging van..


Lees verder 27 maart 2024   2 mnd oud
Bananaquit - bijgesneden voor lead

De zes eilanden van het Nederlands Caribisch gebied zijn bezig met de voorjaarstellingen van broedvogels. Dit vijfjarige project heeft als doel om lokale broedvogelpopulaties in kaart te brengen. Uit de eerste resultaten van vorig..


Lees verder 20 maart 2024   2 mnd oud

Een samenwerking tussen Maynooth University, University of Portsmouth en Wageningen University & Research onderzocht het gebruik van satelliettechnologie om een kosteneffectieve oplossing te bieden voor het nauwkeurig in kaart..


Lees verder 2 maart 2024   2 mnd oud
Giant barrel sponge (Xestospongia mute)

Het koraal van Sint Eustatius is tegenwoordig gereduceerd tot slechts een fractie van de ooit bloeiende koraalriffen. De bedekking door hard koraal teruggelopen van 25 procent in 1999 tot minder dan 2,5 procent in 2021. Daarom..


Lees verder 24 februari 2024   3 mnd oud

Archief