Natuurberichten
Pagina 1009 van 1701 - 17008 Resultaten

De waterhyacint, wasbeer, Amerikaanse rivierkreeft en 34 andere uitheemse soorten gaan in de ban. EU-lidstaten zijn vanaf vandaag verplicht soorten op de zogeheten Unielijst te weren en bestrijden...

Om erachter te komen hoe het met de vlinders in de tuin gaat, houdt De Vlinderstichting op 5, 6 en 7 augustus de jaarlijkse tuinvlindertelling. Dankzij deze tellingen krijgt De Vlinderstichting een goed beeld van natuur in stad en..

In augustus begint de paartijd van de gewone dwergvleermuis. Net als bij herten en reeën paren vleermuizen in de herfst. In het voorjaar, als de vrouwtjes weer wakker worden, hebben ze geen tijd voor balts en paren. Dan moet de..

De Nederlandse Mycologische Vereniging sluit zich aan om dit jaar de "Europese Dag van de Paddenstoel" gestalte te geven. De landen die nu al deelnemen zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Tsjechië. Met..

Drijvende waterweegbree is een vrij zeldzame waterplant waarvan niet voldoende bekend is hoe het ermee gaat. Van veel plaatsen is niet bekend of de soort er nog steeds voorkomt. Zoek je mee?..

In 2016 hebben op Texel twee paar strandplevieren gebroed. Dat was sinds 2009 niet meer gebeurd op het eiland, hoewel er in principe genoeg geschikt leefgebied aanwezig is. Maar een paar stille plekken op het strand doet wonderen...

Veel planten in de gebieden waar dieren van FREE Nature grazen staan deze weken massaal in bloei. Dat levert prachtige beelden op. Juist nu is het effect van de natuurlijke begrazing goed te zien. Als gevolg van het grazen van..

Na een matig voorjaar is het landkaartje nu op veel plekken meer aanwezig dan normaal. Ook allerlei locaties waar deze fraaie vlinder al een paar jaar niet was gezien blijken nu door landkaartjes bevolkt. Waarschijnlijk heeft de..

In Amsterdam is een populatie ontdekt van de zeer zeldzame iepenpage. Niet in het Amsterdamse Bos of in een mooi stukje natuur, maar op de oprit van de rondweg A10. Volgend jaar moet blijken of de soort wellicht op nog meer..

De Langneus-steurgarnaal leeft in zout, brak en zoet water. Vroeger gold de soort als vrij algemeen, tegenwoordig zijn er weinig meldingen. Worden ze verdrongen door de oprukkende exotische Rugstreep-steurgarnaal? Bij een gerichte..