Natuurberichten

Pagina 1057 van 1683 - 16823 Resultaten

Brokkelster met zeer zeldzame groeiafwijking, met slechts vier in plaats van vijf armen, door sportduikers aangetroffen in de Oosterschelde

Het schaap met vijf poten. Een kalf met twee koppen. Mensen met negen of elf vingers. Pas geleden is er zelfs een zeenaaktslak met twee koppen in tropische wateren aangetroffen. Dit soort groeiafwijkingen komen in vele variaties..


Lees verder 30 augustus 2015   9 jaar oud

In voor- en najaar zijn veel vlinderaars actief met stropen. Dit is een methode waarbij je nachtvlinders lokt met een zoete stof op bomen. Vanaf april tot in juli is er veel concurrentie van bloeiende planten, maar nu loont het..


Lees verder 28 augustus 2015   9 jaar oud
Gierzwaluw. Apus apus. Ooijpolder, Nijmegen. 1 mei 2008

Gierzwaluwen hangen niet langer in ons land rond dan strikt noodzakelijk. Vrijwel onmiddellijk na het uitvliegen van de jongen verdwijnen ze richting Afrika, de meeste in de tweede helft van juli. Dit jaar kwam er eind augustus..


Lees verder 28 augustus 2015   9 jaar oud
Hazelmuis VOOR EENMALIG GEBRUIK

In het uiterste zuiden van ons land leeft de hazelmuis. Dit zeldzame diertje leeft daar verborgen in bosranden met veel bramen en hazelnoten. De afgelopen jaren zijn veel beschermingsmaatregelen genomen om het leefgebied van de..


Lees verder 28 augustus 2015   9 jaar oud
voor eenmalig gebruik, rugstreeppad

Eisnoeren van een rugstreeppad in de nazomer, dat is bijzonder! In het voorjaar kom je ze veel tegen op Texel. Maar in augustus? Dat is vreemd. Het is nu een beetje laat voor de voortplanting zou je zeggen. Daarnaast werden de..


Lees verder 27 augustus 2015   9 jaar oud

Recent is een dikkopschilpad aangespoeld bij de Hondsbossche Zeewering bij Camperduin. Van de dikkopschildpad zijn dit jaar al twee dieren aangespoeld op onze stranden. Tot nu toe is het het tiende exemplaar ooit dat in Nederland..


Lees verder 27 augustus 2015   9 jaar oud
Fulmarus glacialis. Noordse stormvogel

De plastic eilanden op de oceanen verliezen in hoog tempo plastic. Dat bewijst Jan Andries van Franeker van IMARES Wageningen UR door plastic vangsten in die eilanden te vergelijken met de maaginhoud van Noordse stormvogels op de..


Lees verder 26 augustus 2015   9 jaar oud
Valse melkboleet met roze voet en ingegroeide vezels in de hoedhuid

Nergens in Nederland worden zoveel Valse melkboleten gevonden als in de Staatsbossen van Schoorl. De eerste exemplaren van het jaar zijn hier weer gesignaleerd. Deze zeldzame boleet is in de duinen van Schoorl een gewone..


Lees verder 26 augustus 2015   9 jaar oud
Grootschalige invasie van Gaspeldoorn (Ulex europaeus) in het Hinewai natuurreservaat op het Banks schiereiland in Nieuw-Zeeland. Gaspeldoorn werd hier vanuit Europa geïntroduceerd in de eerste fase van de Europese nederzettingen. Het beheersen van de invasie kost miljoenen dollars

Voor het eerst hebben wetenschappers in kaart gebracht hoe planten zich verspreiden en vestigen op continenten waar ze oorspronkelijk niet vandaan komen. Zij concluderen dat de mens verantwoordelijk is geweest voor de vestiging..


Lees verder 25 augustus 2015   9 jaar oud
Zomertortel met kogel

Tientallen miljoenen vogels worden jaarlijks in het Middellandse Zeegebied illegaal gedood. Dat blijkt uit onderzoek van BirdLife International. Vogelbescherming is de Nederlandse Partner van BirdLife. Nog niet eerder werd de..


Lees verder 25 augustus 2015   9 jaar oud

Archief