Natuurberichten

Pagina 1078 van 1682 - 16819 Resultaten

Kleine bijenkastkever

Alsof de bijenhouders in Nederland nog niet genoeg voor hun kiezen hebben gehad, wacht hun een nieuwe bedreiging in de vorm van twee exotische plagen van honingbijen. In Frankrijk en sinds vorig jaar ook Duitsland, rukt de..


Lees verder 7 mei 2015   10 jaar oud

Kastelen en buitenplaatsen zijn niet alleen belangrijk uit cultuurhistorisch oogpunt maar ook vanwege de aanwezige natuur. De oude parkaanleg met zijn waterpartijen, grasvelden en lanen biedt een leefomgeving aan vele zeldzame..


Lees verder 6 mei 2015   10 jaar oud
Stinkende kamille op een bietendam in Zeeuws-Vlaanderen, met andere kamilles op de achtergrond

Stichting FLORON is gestart met een nieuw tijdschrift: PLANTEN, met populair-wetenschappelijke artikelen en informatie over ontwikkelingen in de Nederlandse flora. In het eerste nummer onder andere een verhaal over Stinkende..


Lees verder 6 mei 2015   10 jaar oud
Zwarte specht

Een nachtzwaluw van dichtbij zien? Een ijsvogel ontdekken? Eindelijk eens alle Nederlandse spechtensoorten vinden? Het kan allemaal in de Nationale Vogelweek. Van 16 tot en met 24 mei 2015 organiseren Vogelbescherming Nederland en..


Lees verder 5 mei 2015   10 jaar oud
Velduil Ameland

Het Waddenfonds besloot op 30 april om het project ‘Wadvogels van allure: blauwe kiekendief en velduil’ te steunen met een financiële bijdrage. Het project beoogt om op korte termijn jaarrond voedsel te bieden aan blauwe..


Lees verder 5 mei 2015   10 jaar oud
Koolmees op jacht naar eikenprocessierupsen

Voor het eerst is op film vastgelegd dat pimpelmezen en koolmezen een belangrijke rol kunnen spelen bij de bestrijding van eikenprocessierupsen. Het is inmiddels bekend dat een groot aantal vogels zich te goed doet aan..


Lees verder 4 mei 2015   10 jaar oud

Het eerste blauwtje dat we in het voorjaar tegenkomen is boomblauwtje. Dit fraaie vlindertje voelt zich ook prima thuis in stad en dorp en we kunnen hem ook in de tuin vinden. Is onze tuin er een echt thuis voor?..


Lees verder 4 mei 2015   10 jaar oud
Dekens van spinnendraden die deinen in de wind

Spinnen gebruiken hun zijden draden niet alleen om webben te maken, maar ook om zich te verspreiden. Met een lange draad zweven ze naar nieuw leefgebied: ‘balloonen’ heet dit met een mooie naam. In het Fochtelooërveen werd een wel..


Lees verder 4 mei 2015   10 jaar oud
Koekalf wisent VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op 24 april was het precies acht jaar geleden dat PWN, Stichting Duinbehoud, Stichting Kritisch Bosbeheer en ARK Natuurontwikkeling wisenten terugbrachten in de Nederlandse natuur. De dieren leven in de duinen van het Kraansvlak..


Lees verder 3 mei 2015   10 jaar oud
Bijenzwerm

De komende weken kunnen honingbijen gaan zwermen. De oude koningin verlaat dan samen met ongeveer tienduizend bijen de bijenkast om plaats te maken voor een nieuwe koningin. Om meer inzicht te krijgen in waar en wanneer..


Lees verder 3 mei 2015   10 jaar oud

Archief